Jens Adams stoomt zich klaar

Jens Adams stoomt zich klaar

Op het moment dat Van Aert, van der Poel, Pidcock en Hermans deelnemen aan de Ronde van Frankrijk, zijn de andere veldrijders ook bezig met de opbouw richting het veldritseizoen. De ene toont zich al meer in kleinere rittenkoersen, de andere kiest dan weer voor de mountainbike. Bij deze laatste categorie behoort ook Jens Adams.

"Ik combineer inderdaad trainingen op de weg met trainingstochten en wedstrijden op de mountainbike", vertelt Jens Adams. "Ook trok ik al een paar keer op graveltocht. Zo is ook de crossfiets meteen al eens van stal gehaald. Begin augustus staan de specifieke crosstrainingen op het programma. Vanaf dan komt het echte veldritgevoel naar boven. Het is ook altijd wel even aanpassen van de mountainbikepositie naar deze op de crossfiets. Het stuur, de pedalen, en de volledige houding zijn immers anders."

Een veldritseizoen waar de éénendertigjarige crosser in een andere uitrusting zal verschijnen. Hij komt volgende winter uit voor Athletes For Hope-project van Marc Herremans (lees ook hier). "Een doelbewuste keuze. Ik kan me vinden in het project en zal er naast het crossen ook enkele taken op mij nemen. Zo blijft Marc verantwoordelijk voor de financiële kant van het verhaal. Ik zal me daarentegen bezighouden met erop toe te zien dat alle materiaal in orde en voorradig is voor mezelf en de andere rijders. Met Ingmar Uytdewilligen (elite zc) en Bram Sprangers (beloften) zijn er trouwens nog twee getalenteerde crossers in de ploeg, die elk in zijn categorie voor mooie prestaties zullen zorgen."

Diefstal fietsen

Over materiaal gesproken : Adams werd vorig jaar slachtoffer van een fietsendiefstal. Heeft hij daar nog iets van vernomen ? "Ja, op een gegeven moment werd ik gecontacteerd door iemand uit Rusland. Die had blijkbaar mijn fietsen te koop zien staan en wou weten of alles correct was verlopen. Helaas was er wat tijd gegaan tussen het mailverkeer en had hij ondertussen zijn (of liever mijn) fiets aangekocht. Gezien het bedrag dat hij ervoor betaalde snap ik ook wel dat hij niet geneigd was om de fiets nadien terug af te geven. En het is ook niet evident om de fiets en de persoon van wie hij die gekocht had momenteel in Rusland te gaan bezoeken en op te halen."

Planning aanvang veldritseizoen

Gelukkig beschikt Adams ondertussen over een nieuwe resem fietsen waarmee hij het crossseizoen zal aanvatten. Een crossseizoen dat zoals bekend dit jaar later start. "Dat is echt jammer. Oké, ik snap dat de organisatoren over voldoende middelen moeten beschikken. En dat de publieke en media aandacht bij de start vorig seizoen zeer beperkt was. Maar doordat het WK op de weg dit jaar al in augustus zal plaatsvinden, is het wat mij betreft dit jaar echt een gemiste kans voor de organisatoren. Wat mezelf betreft zal ik waarschijnlijk kiezen voor wedstrijden in Duitsland, Frankrijk en misschien ook Zwitserland en Tsjechië, om begin september al competitieritme op te doen. Eens we dan in oktober zijn, gaat alles wel snel zijn gewone gangetje. Of ik dit jaar ook naar de Wereldbeker in de Verenigde Staten trek, moet ik nog bekijken. Het moet immers de moeite zijn zodat de kosten niet de bovenhand halen. Maar om die afweging te maken, hebben we nog wel wat tijd. Laat ons nu maar eerst verder werken aan de conditie" besluit de renner uit Rijkevorsel.

Tekst Lieven Verheyen

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!