Eline De Winter breekt sleutelbeen in Heusden-Zolder

Eline De Winter breekt sleutelbeen in Heusden-Zolder

Afgelopen weekend won Lien Schampaert de wedstrijd voor meisjes nieuwelingen en juniores te Heusden-Zolder. Voor Eline De Winter verliep het minder fortuinlijk. De renster uit Wuustwezel brak bij een val immers haar sleutelbeen en moest met de ambulance weggevoerd worden. 'Ik had me de vakantie wel anders voorgesteld', klinkt het

"Het gebeurde in de voorlaatste ronde" neemt Eline De Winter ons mee naar het voorval. "Enkele rensters probeerden een kloof te dichten en trokken alles op een lint. Daarbij raakten twee rensters voor mij in elkaar. Ik kon hen niet meer ontwijken en vloog over hen. Ik voelde meteen dat er iets niet juist was."

Naast het gebroken sleutelbeen hield de vijftienjarige renster van het Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team ook een gekneusde heup en schaafwonden over aan de tuimelpartij. "Dat maakt dat ik niet zo goed kan slapen. Dikwijls word ik dan veel te vroeg wakker en probeer ik in de voormiddag nog wat slaap in te halen. Ik had me mijn vakantie wel anders voorgesteld. De eerste weken zit fietsen er niet echt in. De dokters dachten dat ik pas over zes weken kon koersen. Toch wil ik graag een week vroeger al terug in het peloton zitten. Dan staat er immers het BK in Hoogstraten op de kalender. Als inwoonster van buurtgemeente Wuustwezel is het sowieso al fijn om in eigen omgeving te koersen. En dan zeker als er een Belgische titel op het spel staat."


Of dat lukt is echter af te wachten. Naast toestemming van de dokters moet De Winter ook nog de ouders hiervan te weten overtuigen. "Wie weet kan een goed rapport me daarbij helpen. (lacht) Na het derde jaar Biotechnische Wetenschappen ga ik volgend jaar naar de Topsportschool te Gent. Ik slaagde in de af te leggen proeven. Door de afstand zal ik tijdens de week op internaat verblijven."

Ook broer Milan beleeft niet zijn allerleukste periode. Hij sukkelt al geruime tijd met een rugblessure. "Zijn revalidatie gaat stilaan de goede kant uit. Al moest hij in Heusden-Zolder bij de jongens nog wel de rol lossen. Maar dat komt wel goed. Het belangrijkste is dat hij tijdens het koersen al veel minder pijn had.", aldus Eline De Winter

Ook Chiara Pelgrims kwam er ten val, brak eveneens haar sleutelbeen en de jongedame werd ook intussen geopereerd.

Een spoedig herstel gewenst aan beide

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit (in kliniek Herentals)

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!