Marion Norbert-Riberolle eindigt mooi als 6de op 't BK tijdrijden

Marion Norbert-Riberolle eindigt mooi als 6de op 't BK tijdrijden

Knappe prestatie van Marion Norbert-Riberolle donderdag op het BK tijdrijden in Herzele. Na afloop van haar race tegen de klok mocht ze lang in de hotseats plaatsnemen. Uiteindelijk was de zesde plaats haar eindresultaat.

"De wedstrijd verliep beter dan mijn verkenning vanmorgen" zei Marion Norbert-Riberolle na afloop van haar chronorace. "Toen lag ik al vrij snel op de grond. De wonde aan de knie is nog zichtbaar. Al heeft die me zeker niet gehinderd. Enkele dagen geleden was ik ook al komen verkennen. Toen nog in stralend zomerweer. Een groter verschil met toen kon er niet zijn. Waar ik die dag nog volle gas kon doorrijden was het hier oppassen geblazen bij elke bocht. Een bewuste keuze. De tijd die je anders met een val zou verliezen, was altijd groter dan de tijd die je kan winnen door vol risico in de bochten te gaan."

In de winter zien we de 24-jarige renster crossen tussen de bomen en in de velden. Een heel andere wielerdiscipline dan het tijdrijden. "Toch hou ik van beide disciplines. Net zoals het wegwielrennen ook zijn charmes heeft. Zowel bij de cross als het tijdrijden is de materiaalkeuze belangrijk. We zijn er dan ook lang mee bezig geweest om alles goed af te stellen."

BK in Izegem

Zondag staat het BK op de weg gepland. Een BK waarin de rensters van Fenix-Deceuninck maar al te graag de tricolore trui in eigen rangen willen behouden. "Net als vorig jaar, toen we met Kim De Baat de titel wisten te veroveren, komt het er dit jaar opnieuw op aan om de wedstrijd zwaar te maken. Maar er zijn natuurlijk meerdere kanshebbers. Lotte Kopecky is waarschijnlijk de grootste en ook AG Insurance-Soudal-Quick Step heeft verschillende troeven in handen. Maar we moeten gewoon naar onszelf kijken. Met onder meer Julie De Wilde en Sanne Cant hebben we voldoende kwaliteit en ervaring in eigen rangen. Al is het uitvallen van Marthe Truyen (sleutelbeenbreuk) natuurlijk wel een domper.", vertelt Marion.

Cross

We blikken met Norbert-Riberolle ook al even vooruit naar het volgende cross-seizoen. "Dat zal er ook weer snel aankomen. Op dit moment mag ik zeker niet klagen over de vorm. Na een goede winter kan ik op de weg ook verder aan de conditie werken. En dan zien we wel wat het in de winter zal worden. Het doel is alvast om ook in de cross verder te groeien."

Tekst en Fotocredt Lieven Verheyen

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!