Van Aert grijpt 3de proftitel BK tijdrijden

Van Aert grijpt 3de proftitel BK tijdrijden

Wout van Aert snelde naar zijn derde Belgische kampioenentitel in het veldrijden bij de elite heren. Zijn grootste concurrent, Remco Evenepoel, kwam al vrij vroeg ten val en finishte als vierde.

Wout van Aert verbeterde onderweg telkens de tussentijden op het BK tijdrijden 2023 en op de streep bedroeg zijn voorsprong op de nummer 2, Alec Segeart, uiteindelijk 49 seconden. Evenepoel, die als laatste van start ging, dingde na zijn val niet meer mee naar de zege en finishte finaal net naast het podium. Rune Herregodts was goed voor het brons.

“Ik voelde me vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer als een vis in het water”, vertelde Van Aert na afloop. “Na de Ronde van Zwitserland heb ik enkele dagen rust genomen. Gisteren kreeg ik het goede gevoel terug. Het is fijn om dat te voelen, maar het liefst zie je het bevestigd worden in resultaten. Dat heb ik vandaag gedaan. Ik kwam hier met een doel en ik kan stellen dat ik daar in geslaagd ben. Het is fijn om weer eens op de hoogste trede van het podium te staan.”

Van Aert focuste tijdens zijn rit tegen de klok volledig op zichzelf. “Ik heb enkel mijn eigen race gereden. Ik kreeg in de tweede omloop wel in de gaten dat Remco van fiets had gewisseld. Ik heb geen overdreven risico’s genomen, maar wel maximaal gereden. Het is natuurlijk belangrijk dat ik vandaag heel ben gebleven, maar zoals gezegd kwam ik hier met een doel. Dat was het winnen van de nationale titel. Het is een grote eer en ik ben blij dat ik deze prachtige trui weer mag dragen”, aldus een blije kampioen.

Archieffoto credit Bram Berkien / Team Jumbo-Visma

 

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!