Wegkoersen genieten voorkeur bij Yenthe Van Lommel

Wegkoersen genieten voorkeur bij Yenthe Van Lommel

De Heistse Yenthe Van Lommel kreeg in de Spar Flanders Diamond Tour de kans dicht bij eigen huis te mogen koersen. Iets waar ze van genoot.

“En dat net met de eerste echte warmte” sloeg Yenthe Van Lommel een open deur in. “Ik was benieuwd wat het ging geven. Het kwam erop aan om voldoende drinken en ijs aan te kunnen nemen onderweg. Een tuinslang naast het parcours zou ook leuk geweest zijn als verfrissing.”

Het vlakke parcours bracht ondanks de kasseien onderweg geen afscheiding in het peloton. Wat maakte dat er net als de voorbije jaren weer gespurt werd voor de overwinning. “Ik ben geen echte spurtster maar durf me er wel tussen te gooien. Met de verstandsknop dan even op nul. Want anders ga je heel snel in de remmen en blijf je beter thuis. Als jonge renster in een clubteam was het logischerwijze niet simpel om tegen enkele doorgewinterde profs van grote ploegen te strijden. In Nijlen nam ik mede daarom geen risico. De lange rechte lijn richting de finish was ook echt niet mijn ding trouwens.”

In de winter zien we de renster van Belco-Van Eyck ook wel eens het veld induiken. “Dat doe ik vooral om de techniek te onderhouden en de conditie op pijl te brengen. Maar de weg heeft wel mijn voorkeur. Daar bestaat geen twijfel over.”, aldus de jonge dame

Fotocredit en tekst Lieven Verheyen

Julie De Wilde won de race - wedstrijdinfo klik hier

(fotocredit Bram van Lent)
Podium Diamond Tour credit Bram.jpg (124 KB)

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!