Thibau Nys triomfeert wederom

Thibau Nys triomfeert wederom

Minder dan twee weken na zijn eerste profzege op de weg triomfeert Thibau Nys wederom, nu in de GP des Kantons Aargau in Zwitserland.

Het parcours van de GP des Kantons Aargau matchte Thibau Nys, die al eerder bewees over een pittige sprint te beschikken. Zijn team Trek-Segafredo trok dan ook de kaart van Nys junior, met succes.

Een aanval in volle finale van Fischer-Black (UAE) werd gepareerd en Thibau werd in stelling gebracht. Met nog 200 meter te gaan, zette Nys zijn sprint in en hij won met duidelijk verschil de Zwitserse ééndagsrace. Meteen een tweede profzege op 10 dagen tijd.

"Het is niet te geloven. Als je het me voor het seizoen had verteld, had ik je niet geloofd. Ik ben me er volledig van bewust dat het in de toekomst met ups en downs zal gaan maar ik kan alleen maar genieten van de momenten die we nu hebben. Ik ben erg dankbaar voor de kansen die het team me heeft gegeven en ik ben blij dat ik het nu al voor de tweede keer dit jaar kan afronden. Het is alsof ik op een wolk leef en ik hoop dat ik dat vol kan houden.", klinkt het bij Nys junior

“We hadden een heel sterk team met verschillende opties in de finale. Quinn had niet de dag waar hij op hoopte, maar op een andere dag had hij in de laatste ronde een sterke aanval kunnen doen. Ook Baro (Filippo Baroncini) kreeg de kans. We kwamen met een plan dat veel verschillende kanten op had kunnen gaan, maar uiteindelijk voelde ik me echt goed en ik vertelde het team dat ik zou proberen te overleven tijdens de laatste klim en dat als het tot een sprint kwam en ze me in een goede positie dan had ik een goede kans om te winnen. Ik ging met veel vertrouwen de sprint in. Ik zei tegen Baro dat hij als derde of vierde de laatste bocht in moest gaan en dan voluit moest sprinten, en dan kon ik het afmaken. Het was als iets uit een boek, alles ging perfect in de laatste kilometer. Tony heeft ook perfect werk geleverd om ons in de beste positie te krijgen in de laatste 500 meter. Baro lanceerde de sprint en met nog 200 te gaan zat ik in het wiel en had ik al het gevoel dat ik zou winnen. Het voelt geweldig!”, aldus een gelukkige Thibau Nys

Fotocredit TFoto - bron reactie: Trek Segafredo

info GP klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!