Jinse Peeters hervatte in Dwars door 't Hageland

Jinse Peeters hervatte in Dwars door 't Hageland

Dat menig veldrijdsters aan de start van de Elmos Dwars door het Hageland verschenen hoeft met het ruim dertig kilometer tellende offroad gedeelte niet te verbazen. Onder de deelneemsters Jinse Peeters, die hervatte na twee weken zonder race.

De Molse Jinse Peeters kwam in Aarschot terecht na twee weken zonder wedstrijd gereden te hebben. "Een bewuste keuze want ik heb veertien dagen ihard getraind" zegt de renster van Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini CT. Gewoon om te kijken hoe mijn lichaam daarop reageert en welke effecten dat heeft. Ik hoef op de weg als crosser niet echt te presteren. Maar voel me goed op de weg en wil me daar toch ook wel tonen. Misschien zelfs ook op het BK."

Een echte voorbereiding op het veldritseizoen kan Dwars door het Hageland niet genoem worden, gezien de bakoven waarin de rensters werden gegooid. "Het is niet te vergelijken natuurlijk. Niet enkel de warmte maar ook de intensiteit. Toch vond ik het zeer fijn hier te kunnen deelnemen. Ondanks de hectiek ben ik er ook goed in geslaagd om de bidons aan te nemen. Dat was ook wel een vereiste om de koers deftig te rijden."

Nochtans scheelde het geen haar of de vierentwintigjarige had er na goed tien kilometer al de brui aan gegeven. "Na vier kilometer kreeg ik te kampen met problemen met het schakelen. Met een fietswissel hoopte ik op meer geluk. Maar bij het begin van de allereerste gravelstrook kreeg ik er nog een lekker voorband bovenop. Het duurde wel even alvorens de volgwagen tot bij mij geraakte. Ik vloekte en krijste alles bij elkaar. Zelfs tranen kwamen er aan te pas. Gelukkig ging het nadien wel beter. Ik klampte bij een renster aan die me van groepje tot groepje bracht. Tot twee keer toe kwam ik terug bij de tweede groep. En dan was het op karakter finishen."

De warmte zorgde er ook voor dat iedereen na afloop meteen de schaduw opzocht. "De solidariteit in het peloton was enorm. Iedereen gaf iedereen eten en drinken. Gelukkig maar. Morgen ga ik alvast de rust goed gebruiken.", aldus Jinse

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit Jinse Peeters

Wedstrijdinfo klik hier


(fotocredit Lieven Verheyen)
Team Jinse Peeters credit Lieven.jpg (249 KB)

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!