Bentveld in Dwars door het Hageland

Bentveld in Dwars door het Hageland

Dat menig veldrijdsters aan de start van de Elmos Dwars door het Hageland verschenen, hoeft met het ruim dertig kilometer tellende offroad gedeelte niet te verbazen. Onder de deelneemsters Leonie Bentveld ...

"Het was de eerste keer dat ik koerste in een wedstrijd boven de dertig graden" wist de Nederlandse Bentveld vooraf te vertellen. "Ik ben benieuwd hoe het lichaam daar op gaat reageren. In Spanje hebben we tijdens de stages ook al veel in de zon gereden. Maar toch, dit is een serieuse test. Het is trouwens ook de eerste keer dat ik in België start in een UCI 1.1 wedstrijd. Me kunnen meten met Lotte Kopecky, Alison Jackson en een resem andere wereldtoppers doet me wel watertanden."

De negentienjarige renster die in het veld uitkomt voor het team van Jurgen Mettepeningen , liet zich verleden winter opmerken met meer dan vijftien toptienplaatsen. Daaronder een zege in Brumath en podiumplaatsen in Mechelen, en Oisterwijk. "Ik kan inderdaad tevreden terugblikken op mijn eerste jaar bij de beloften. Toch mag ik nu niet op mijn lauweren gaan rusten. Ook dit jaar wil ik nog de nodige stappen voorwaarts zetten."

Opvallend, op de weg draagt de inmiddels in Kasterlee wonende renster een andere outfit. "Door een samenwerking van ons veldritteam met Duolar-Chevalmeire kan ik aan deze grotere wedstrijden deelnemen. Daar ben ik best blij om. Al is iedereen vrij om deze keuze te maken. Zo kiest Denise Betsema bijvoorbeeld voor een andere voorbereiding richting het veldritseizoen.", geeft Leonie mee.

Bentveld wist uiteindelijk Dwars door het Hageland voor de dames als 71ste te beëindigen. Eigenlijk een sterk nummer, als je weet dat alle rensters achter haar de wedstrijd voortijdig moesten verlaten. "Het was best zwaar. In de eerste ronde was er net voor de derde gravelstrook een massale valpartij. Ik maakte de keuze om te wachten en enkele ploeggenotes terug te brengen. Dat in het verdere verloop van de race alles uit elkaar viel is normaal. Overall kijk ik zeker met een goed gevoel terug op deze koers.", klinkt het bij de jonge dame.

Even was er bij het team consternatie. Niet enkel de rensters kunnen lek rijden bleek immers. "Zelf ben ik van onheil gespaard gebleven. Dit in tegenstelling tot onze volgwagen, die een lange tijd met een kapotte band langs de kant van de weg stond. Op het moment dat we die boodschap kregen, snapte ik het niet echt. Zoiets kan toch niet gebeuren, dacht ik bij mezelf. Toch wel dus. Maar goed, doordat er onderweg enorm veel mensen van de ploeg stonden om drinken aan te geven viel dat al bij al nog mee.", aldus Leonie Bentveld.

Lotte Kopecky won de race.

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit Bjorn van der Schoot

Wedstrijdinfo klik hier

Trotse sponsor van Team Duolar-Chevalmeire


728x90-html5_45984ca7.gif (1.42 MB)

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!