Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout namen deel aan de Heistse Pijl

Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout namen deel aan de Heistse Pijl

Afgelopen zaterdag namen Pauwels Sauzen-Bingoalkopmannen Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout deel aan de Heylen Vastgoed Heistse Pijl. Vanthourenhout werd 36ste, Iserbyt 85ste.

"Ondanks het feit dat wij onze beste prestaties vooral in de winter leveren, geniet ik toch ook wel van de aanwezige zon" lachte Vanthourenhout bij de ploegpresentatie voor de Heistse Pijl. "In de winter moeten we al genoeg kou lijden. Bij de wegkoersen verkies ik dus echt wel de warmere temperaturen."

Het doel om een pionnetje mee vooruit te sturen in de ontsnapping zat er voor de brigade van Jurgen Mettepenningen evenwel niet in. "Dat is ook niet zo simpel" aldus Europees veldritkampioen Vanthourenhout. "En wegrijden in volle finale was ook niet mogelijk. De meeste grote ploegen hadden hun sprinter meegebracht. Maar dat is niet zo erg. Het kwam er vooral op aan om kilometers te maken."

Dat beaamde ook Eli Iserbyt. "Het gevoel is eigenlijk al best oké. Half mei werd ik vijfde in Luxemburg. Het mag dan een op papier kleinere ronde geweest zijn, zo'n resultaat geeft toch steeds vertrouwen richting de toekomst. Een groot verschil in vergelijking met vorig jaar, toen ik rond deze tijd meer langs de kant moest staan met rugproblemen. Van 14 tot 18 juni nemen we ook deel aan de Ronde van België. Het zou leuk zijn me ook daar te kunnen tonen."

Langer à bloc

Dat het crossseizoen door het wegvallen van enkele wedstrijden wat later start lijkt de crossers niet echt te deren. "Akkoord, het heeft een beetje invloed op onze planning. We kunnen nu iets langer a bloc doorrijden op de weg. En ook enkele gravelraces afwerken. Voor mezelf is het verlaten van de aanvangsfase enigszins jammer omdat ik er steeds van bij de aanvang van het seizoen wil staan. Anderzijds zijn het maar twee crossen in een enkel weekend. Vorige week maakte ik mijn crosskalender grotendeels op en kom ik toch nog op achtendertig wedstrijden."

Als de 25-jarige Iserbyt zijn kalender al grotendeels opmaakte, willen we toch ook even naar zijn doelen polsen. "Net als de voorbije jaren wil ik graag een trui en klassementscross winnen. Op zich verandert er dus niet veel in vergelijking met de andere jaren. De rode draad in het crossseizoen is nu eenmaal niet zo gevarieerd."

Tekst Lieven Verheyen - archieffoto credit Veldritkrant

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!