Sterke Thijs Aerts ziet werk beloond met winst van kopman Gerben Thijssen

Sterke Thijs Aerts ziet werk beloond met winst van kopman Gerben Thijssen

Feest in de bus van Intermarché-Circus-Wanty op maandag 29 mei 2023. Met Gerben Thijssen won het team de Ronde van Limburg. Ook Thijs Aerts (102de) deelde in de feestviering. Terecht, want de renner uit Rijkevorsel had een groot aandeel in de zege van zijn ploegmaat.

"Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen" zei de jongste van de broers Aerts na de Ronde van Limburg 2023. "Mijn opdracht bestond erin om in het begin van de koers alles goed op slot te houden en eventuele ontsnappingspogingen niet te ver te laten uitlopen. En daar ben ik, samen met de andere knechten goed in geslaagd. Dat mijn bobijntje dan op het einde van de rit op was is niet zo erg. Ik wist me nog in een groepje te plaatsen en kwam zo op een kleine zeven minuten achter de winnaar over de streep. Met een glimlach, want onderweg was ik al op de hoogte gebracht van onze teamoverwinning."

Voor de zesentwintigjarige Kempenaar, die officieel deel uitmaakt van opleidingsploeg Circus-ReUz-Technord is het toch aanpassen wat de wegkoersen betreft. "Dat klopt. Als renner van veldritteam Baloise Trek Lions hadden we wel de intentie om steeds ons best te doen in de wegkoersen. Maar een uitgekiend plan was er niet. Bij mijn huidige team is dat wel. Logisch, want nu rijden we met kanshebbers op de zege in dit soort wedstrijden."

Bouwen

Ook de pauze tussen het crossseizoen en het voorbereidend werk op de weg richting het nieuwe winterseizoen verliep dit jaar anders dan voorheen. "Dat komt dan weer omdat ik aan het bouwen ben. En daar heb ik toch ook zelf de handen uit de mouwen gestoken. Op zich is dat ook fysiek zwaar werk. Maar als je weet dat het voor je eigen toekomst is, voelt dat veel minder zwaar aan. En de fietstrainingen lijden niet onder het harde labeur van de bouwwerken. Koersen is immers mijn broodwinning. Met als absolute prioriteit het veldrijden. Daar veranderen deze teamsuccessen niets aan. Al is het natuurlijk wel fijn om in het winnende kamp te zitten he" besluit Thijs Aerts.

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit TFoto

 

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!