Marthe Truyen is ontgoocheld met 2de plaats in Borsbeek

Marthe Truyen is ontgoocheld met 2de plaats in Borsbeek

Geen nieuwe overwinning voor Marthe Truyen op Pinkstermaandag. De Bevelse werd in de GP Mazda Schelkens / Stan Ockers Classic te Borsbeek op de meet geklopt door Dina Scavone. En daar had Truyen het zichtbaar moeilijk mee.

"Lang geleden dat ik zo ontgoocheld was" reageerde Marthe Truyen meteen na de spurt in Borsbeek. "Meer zelfs, noteer maar dat ik gefaald heb" was Marthe (te) streng voor zichzelf.

(lees verder onder de foto)
Marthe Truyen credit Bram van Lent.jpg (269 KB)

Met een tweede plaats bewees de renster van Fenix-Deceuninck naar onze mening alvast haar goede vorm van quasi het volledige voorjaar. "Dat is uw mening. Ik blijf erbij dat ik hier had moeten winnen. We zijn met ons team het enige WorldTour team dat hier present was. En ik was de aangewezen renster om het ploegwerk af te maken. Doordat ik van te ver de spurt aanging werd ik vijf meter voor de finish nog voorbijgesneld door Dina Scavone. Akkoord, ik sta nog op het podium. En na winst in de Antwerp Epic Tour (lees hier) en de derde plaats in Parijs-Roubaix heb ik alle podiumplaatsen nu al eens gehad. Maar toch, tweede, vierde of tiende maakt weinig uit. Alleen de eerste plaats telde vandaag."

(lees verder onder de foto)
Marthe Truyen credit BvL.jpg (193 KB)

BK en misschien de Giro

Veel tijd om er bij stil te staan heeft Truyen niet. Woensdag vertrekt ze op hoogtestage. Ze zit namelijk in de pré-selectie voor de Giro. "Ik kijk ernaar uit. Zowel naar de hoogtestage als een eventuele Giro. Beide zaken zouden immers een primeur betekenen. Ik heb opgevangen dat de eerste dagen op grote hoogte een aanpassing vergen. Zowel om te trainen als te slapen. Maar we zien wel hoe het loopt en of ik in de definitieve selectie voor de Giro zit. Daar wil ik nog niet te ver op vooruit lopen."


Voor de Giro is er ook nog het BK. Vorig jaar bracht Fenix-Deceuninck met een door heel het team fantastisch gereden koers met Kim De Baat de trui mee naar de bus. "Dat is ook dit jaar de bedoeling. En wie van ons dan uiteindelijk wint speelt geen rol. Maar de bedoeling is zeker om onze prestatie en de titel te herhalen.", aldus Marthe Truyen

Info SKM Ladies Cycling Cup klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits boven > Bram van Lent / onder Verheyen

Truyen credit Lieven.jpg (256 KB)
Truyen credit 2 Lieven.jpg (239 KB)


 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!