'Lion' Seppe Van Den Boer 7de op BK in Brasschaat

'Lion' Seppe Van Den Boer 7de op BK in Brasschaat

Jarno Widar is de nieuwe Belgische kampioen wegwielrennen bij de jongens juniores. Hij won in de spurt voor Niels Driesen en Mauro Cuylits. Seppe Van Den Boer probeerde in de slotfase nog richting de kop te rijden. Maar dat was tevergeefs. 'Ik had niet verwacht dat de koers zo snel zou ontploffen', klinkt het

“De wedstrijd ontplofte al in de openingsronde. En daar was ik tactisch gezien niet klaar voor. Ik zat namelijk veel te ver naar achter op dat moment. Dat moet ik mezelf wel aanwrijven” opende Seppe Van Den Boer eerlijk zijn terugblik na het BK wegwielrennen voor junioren. “Ik geloofde er nog wel in dat alles bij elkaar zou komen. Temeer we nooit meer dan een minuut achter hadden. Maar dat was dus niet het geval. Al kwamen we wel nog heel dicht.”

Lion

“Als lid van het AA Drink Young Lions was het voor de Elewijtenaar niet makkelijk om zich staande te houden tussen teams die met een volledige bezetting aan dit BK deelnamen. “Dat klopt. Al wil ik me daar niet achter verschuilen. Duarte Marivoet Scholiers was als lid van Bora-Granshohe ook een eenzaat. En als je ziet welke wedstrijd hij rijdt. In de eerste ronde koos hij ervoor om alles open te breken. Wij reden in het peloton ruim negenenveertig kilometer gemiddeld. En nog konden we hem niet bijbenen. Dat hij net als een groot deel van de andere koplopers pas in de laatste halve ronde door het peloton werd gegrepen zegt veel over zijn capaciteiten.”

Van Den Boer zelf probeerde in de slotfase meermaals uit het peloton weg te rijden. “Dat was echter onbegonnen werk. Daarom besloot ik op het laatste om me nog in een goede positie te plaatsen voor de peloton spurt. Met een zevende plaats blik ik ondanks die onoplettendheid in de openingsfase met goed gevoel terug. Zeker op een biljart vlakke omloop als deze.” , aldus Van Den Boer, die doorgroeit naar de Baloise Trek Lions (kijk en luister hier onder)

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!