Shanyl De Schoesitter kiest BK boven Coupe de France Mountainbike

Shanyl De Schoesitter kiest BK boven Coupe de France Mountainbike

Op zondag 28 mei 2023 staan er in Brasschaat de Belgische kampioenschappen voor meisjes en jongens juniores op het programma. Bij de meisjes starten enkele veldrijdsters met de nodige ambities en de droom van de tricolore trui. Zo ook Shanyl De Schoesitter.

"Of ik effectief een kanshebster ben voor de titel is nog een vraagteken. Maar mocht het op een spurt uitdraaien, ga ik me toch in de debatten mengen" zegt Shanyl De Schoesitter.

"Mede omdat ik me zo goed mogelijk wil voorbereiden op de examens die voor de deur staan, maar ook vooral omdat ik vind dat je een BK niet links kan laten liggen, verkies ik het BK boven de Coupe de France mountainbikewedstrijd die dit weekend op de kalender staat.", bevestigt de jongedame haar deelname.

De Waasmunsterse nam vorig weekend deel aan de Ronde van Vlaanderen. Een week eerder was ze nog actief in Nové Mesto voor de wereldbeker mountainbike. "Ik was zonder verwachtingen naar daar gegaan. Ik moest immers vanop de laatste startrij vertrekken. Toch is dat best meegevallen. Na een lange inhaalrace werd ik alsnog achtendertigste. Wat de Ronde betreft, was ik best wel goed vertrokken. Op de Achterberg was mijn positie niet ideaal. Doordat er voor mij rensters stilvielen, moest ik ook voet aan de grond zetten. Ik kwan nog wel goed opzetten richting Berg ten Stene. Maar die helling was niet echt mijn ding. Meer dan een zesenveertigste plaats zat er dan ook niet in.", klinkt het.

De renster van het team van Jurgen Mettepenningen is in de winter ook te bewonderen in het veld. Met de nodige successen trouwens. "Ik doe die drie wielerdisciplines echt wel graag. Maar wel in verschillende weersomstandigheden. In het veld geniet ik van regen en modder. Op de mountainbike- en racefiets heb ik dan weer liever geen regen. Want dat maakt het wel gevaarlijker. Wat dat laatste betreft, word ik voor het BK alvast op mijn wenken bediend.", aldus Shanyl

Info BK Brasschaat klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

Shanyl De Schoesitter op Veldritkrant klik hier

ANT_8810 Shanyl de Schoesitter.jpg (172 KB)

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!