Lauren Molengraaf nam deel aan de Ronde Van Vlaanderen voor juniores

Lauren Molengraaf nam deel aan de Ronde Van Vlaanderen voor juniores

Veel talentvolle veldrijders en -rijdsters afgelopen zondag op de jeugddag Ronde Van Vlaanderen in en rond Oudenaarde. Onder de deelnemers ook Lauren Molengraaf. De renster van Intermarche-Circus-Wanty nam er deel onder Nederlandse vlag.

"Het was best wel zwaar" sprak Molengraaf na afloop. "Op zich ging het niet super slecht maar op de korte klimmen kon ik niet versnellen. Hierdoor moest ik veel rensters laten passeren. Na een lange achtervolging wist ik twee kilometer voor de finish nog aan te sluiten bij het peloton. Een echte spurt zat er dan ook niet in. Want dat had ik al de hele laatste ronde gedaan. (lacht) Desondanks ben ik wel tevreden over mijn wedstrijd."

Dat de talentvolle zeventienjarige nog ver van haar top verwijderd is, heeft zijn reden. Haar voorbereiding verliep tot op heden absoluut niet vlekkeloos. "Vorige week was ik nog verkouden. Met keelpijn en een neus vol snot als kenmerken. En in maart moest ik ook een periode aan de kant staan. Bij een trainingsrit met de mountainbike brak ik mijn bovenarm. Die arm is ondertussen ook zo goed als genezen. Al was voedsel uit mijn achterzakje nemen toch een struggle. (lacht opnieuw) Volgende week werk ik verder aan mijn conditie. Dan neem ik deel aan een mountainbikewedstrijd.", geeft Lauren mee.

Julie Brouwers

Bij Intermarché-Circus-Wanty heeft Molengraaf het gezelschap gekregen van Belgisch beloftekampioene Julie Brouwers. "Daar ben ik blij mee. Voorheen was ik het enige meisje op de ploegstage. Met Julie kan ik over de zaken praten die meer aanleune bij meisjes. En sowieso is Julie ook een toffe meid. Ik kijk er in elk geval naar uit.", klinkt het bij de jongedame die als 34ste over de finish bolde in de RVV voor juniores

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit TFoto

Lauren Molengraaf op Veldritkrant klik hier

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!