Fleur Moors finishte als 4de in de Ronde van Vlaanderen

Fleur Moors finishte als 4de in de Ronde van Vlaanderen

Fleur Moors werd zondag knap vierde in de Ronde van Vlaanderen voor meisjes juniores. Moors was daarmee meteen ook beste landgenote. 'Dit doet me dagdromen om deze wedstrijd als elite te mogen rijden', zegt Fleur. Ook Xaydée Van Sinaey (vijfde) en Lore De Schepper (achtste) wisten bij de beste tien te eindigen.


"Het is tegelijk een beetje balen en fier zijn" analyseerde Fleur Moors haar wedstrijd. "Balen omdat ik net het podium mis. Al is het wel een eerlijke uitslag. We zaten allemaal in de kopgroep zo dood als een pier. De Britse Cat Ferguson viel in de laatste kilometer nog aan, werd net voor de echte spurt gegrepen en wist toch nog de spurt te winnen. Dan ben je de beste. Fier ben ik vooral omdat ik een mooie wedstrijd heb gereden."

De renster van het wielerteam van Jurgen Mettepenningen genoot van de grootsheid van de Ronde. "Er zijn veel mooie wedstrijden, maar de Ronde van Vlaanderen is toch de meest prestigieuze. Dat we die als juniore mogen rijden is mooi. Het doet me dan ook nog meer dagdromen deze op een dag ook te rijden bij de elite."

De Limburgse jongedame staat bekend om zowel in het veld als op de weg uit te blinken. "Gelukkig is het geen item meer dat je moet kiezen voor een van de twee wielerdisciplines" lacht ze. "Mits een juiste aanpassing van je wedstrijden moet het lukken om de beide disciplines te combineren. Die combinatie maakt je volgens mij ook ook een sterkere renner of renster. Waar ik dan in de toekomst mijn pijlen het meeste op zal richten, zal dan nog blijken. Het is momenteel voor mij echt moeilijk kiezen trouwens tussen het veld en de weg. Wat de weg betreft zijn het wel dit soort zwaardere koersen die me het beste liggen. Ik zie er dan ook naar uit bij de beloften over een langere afstand te mogen koersen" besluit de tweedejaars juniore.

Wedstrijdinfo klik hier

Tekst Lieven Verheyen - fotocredit TFoto

vlnr Fleur Moors, Xaydee van Sinaey en Lore De Schepper (credit Verheyen)

trio Moors Xaydee Deschepper credit Lieven.jpg (326 KB)

 

 
Zoeken

Kalender

juli 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!