Eline De Winter laat zich opmerken

Eline De Winter laat zich opmerken

Dat Eline De Winter van vele markten thuis is, weten we onderhand. In het veld behaalde ze afgelopen winter in het eigen Wuustwezel al het podium. Daarnaast wist ze zich in meerdere crossen bij de nieuwelingen in de toptien te plaatsen ...

Op de weg finishte Eline De Winter in Vlamertinge ook als tweede. En er zijn nog een resem topvijf uitslagen. Dit weekend werd ze in de Nederlandse Kleeberg Challenge, een klimklassieker zeventiende. Ook niet slecht. Zeker niet als je weet dat ze afgelopen maandag nog brons haalde op het BK Tijdrijden bij de nieuwelingen.

"Die bronzen plek kwam er toch onverwacht" kijkt De Winter nog even terug naar haar chronorace. "Het is een wielerdiscipline waar je constant tegen jezelf moet vechten. Niet dat ik niet graag afzie. Integendeel, maar als je zo alleen moet knokken, is dat niet evident. Ook over mijn wedstrijd zaterdag ben ik tevreden. Ik ben niet echt een klimmer en wist na een hele race vooraan mee gedraaid te hebben toch maar mooi in de eerste helft van het peloton te eindigen."

Sport zit echt wel in de familie. "Mijn broer Milan koerst ook, en mama loopt zelfs marathons en triathlonwedstrijden. Of ik mezelf dat ook zie doen ? Neen, daar moet je wel wat zot voor zijn vind ik persoonlijk." (lacht)

Tekst en fotocredit Lieven Verheyen

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!