Fauve Bastiaenssen ontwikkelt zich als allround wielrenster

Fauve Bastiaenssen ontwikkelt zich als allround wielrenster

Fauve Bastiaenssen is zich steeds meer aan het ontwikkelen tot allround wielrenster. Naast enkele mooie prestaties in het veld komt ze nu ook op de weg meer en meer boven water.

“Sinds ik mijn overstap maakte naar het Lotto DSTNY Ladies team merk ik de progressie op de weg nog meer op. Zo nam ik dit jaar deel aan de Ardense wielerklassiekers. De Brabante en Waalse Pijl wist ik uit te rijden. Zowel in de Amstel als in Luik-Bastenaken-Luik lukte me dat niet. Op zich geen ramp, want ik heb daar vooral in dienst van de anderen gereden. “, vertelt Fauve Bastiaenssen

Toch wil de 25-jarige renster, die overdag voor de klas staat, het veld niet opgeven. “Als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat er op de weg meer mogelijkheden zijn voor mezelf. Anderzijds doe ik de cross nog veel te graag. Zo lang mogelijk beide wielerdisciplines combineren is dan ook mijn betrachting.”

(lees verder onder de foto)
Fauve B credit Philippe Stevens.jpg (292 KB)

In de E3 Classics in Bavikhove presteerde de renster uit Ranst met een elfde plaats prima. “Ik zat de hele koers goed vooraan. Tot ik op de Oude Kwaremont twintig meter moest toegeven op de negen ontsnapte koploopsters. Die achterstand kon ik alleen niet meer dichten en even later werd ik dan opgepikt door het eerste achtervolgende groepje. Daar heb ik even gerecupereerd. In de spurt van dat groepje eindigde ik als tweede. Op zich zeker niet slecht. Maar ik vind het jammer dat ik net niet met de kopgroep mee was. Vooral omdat ik op de Patererg al even een foutje had gemaakt en in het gootje terecht kwam. Die inspanning moest ik op de Oude Kwaremont bekopen. Wat ik na deze wedstrijd weet is dat dit me zeker beter ligt dan het langere klimwerk van de Ardennen. Logisch ook gezien mijn lichaamsbouw. Misschien moet ik die wetenschap meenemen naar volgend jaar en iets vroeger het crossseizoen stoppen.”

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits Philippe Stevens

Meer info over de E3 Saxo Classic via klik hier

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

juni 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!