Lore De Schepper heeft de goede vorm te pakken

Lore De Schepper heeft de goede vorm te pakken

Dit weekend neemt Lore De Schepper deel aan de Omloop van Borsele. Een driedaage rittenkoers in Nederland. De tweedejaarsjuniore komt alvast met vertrouwen aan de start. Vorig weekend was ze immers nog de beste in het Franse Chambéry.

"Beide wedstrijden zijn echter niet te vergelijken" tempert Lore De Schepper meteen de verwachtingen. "In Chambéry kregen we een golvend parcours voor de neus geschoven. Met elke ronde twee beklimmingen. Dit weekend kruip ik voor het eerst op een tijdritfiets en worden er twee waaieretappes verwacht. Totaal andere koek dus dan vorig weekend."

De vorm is dus aanwezig bij de Bonheidse. Quasi de ganse wedstrijd reed ze in Chambéry aan de leiding. "Al in de openingsronde was ik met twee andere rensters ontsnapt. Niet voor lang echter. Nog voor het einde van de eerste ronde werden we ingelopen. Vrijwel onmiddellijk daarna ging er een andere renster aan de haal. Intuïtief besloot ik opnieuw mee te glippen. Dit keer was het wel raak. We werkten goed samen en slaagden erin om enkele minuten te pakken op het peloton. Bij de voorlaatste klim wist ik afstand te nemen van mijn medevluchtster. Deze zege betekende meteen mijn eerste overwinning op de weg. Totaal onverwacht. Na een rustperiode en een stage was dit nog maar mijn derde wedstrijjd van het seizoen. En in de autorit naar Frankrijk voelden de benen niet echt super. Bij de verkenning waren ze wel beter. Dat stemde me dan toch hoopvol op een mooi resultaat. Maar aan winnen dacht ik echter in de verste verste niet."

(lees verder onder de foto)
RUD_0840.jpg (161 KB)

We kennen de zeventienjarige De Schepper ook als een talentvol veldrijdster. "Zolang het kan, zal ik beide wielerdisciplines blijven combineren. Maar eens er een keuze gemaakt moet worden, denk ik op de weg over de betere papieren te beschikken. Bij AG Insurance-NXTGU19 zit ik trowuens in een team dat de meeste nadruk legt op het wegwielrennen. De prima begeleiding zorgt er voor dat ik alle kansen krijg om me te ontplooien. Dit in combinatie met mijn studies Wetenschappen-Wiskunde aan het college Hagelstein te Sint-Katelijne-Waver. Dat is niet altijd evident. Maar tot op heden kan ik een goed evenwicht vinden tussen het studeren en koersen.", luidt het bij Lore

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits TFoto

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!