Christophe Roodhooft: 'Dat valt onder de term fantastisch'

Christophe Roodhooft: 'Dat valt onder de term fantastisch'

Groot feest in het kamp van Alpecin-Elegant (de ploeg Alpecin-Deceuninck veranderde voor Parijs-Roubaix even van naam). Met Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen kaapte de formatie van de broers Roodhooft de twee hoogste podiumplaatsen in.

"We waren in elk geval naar hier gekomen om te winnen" gaf Christophe Roodhooft na afloop van Paris-Roubaix toe. "Maar de dubbelslag nemen, maakt het vooral leuker. Zeker als je ziet op welke manier het gebeurt. Dat valt onder de term fantastisch."

De ploeg had, eens de wedstrijd open was gebroken, altijd de bovenhand. "We probeerden onze eigen koers te rijden in plaats van ze te ondergaan. Daar zijn we vandaag ook echt in geslaagd. Ondanks twee fietswissels, die we weliswaar zelf konden plannen omdat ze niet hoogdringend waren, zijn we steeds uit de problemen gebleven.", legt Roodhooft uit.

Dat Van der Poel een klasserenner is, is al langer geweten. Maar ook de ontbolstering van Jasper Philipsen maakt de ploegleider trots. "Wat Jasper het voorbije anderhalf jaar presteert, is ongelooflijk. In dit tijdperk koersen winnen, is niet evident. En toch slaagt hij er in om met Brugge-De Panne een World Tour koers en de Scheldeprijs een mooie eendagskoers op zijn naam te schrijven en hier in een spurt om de tweede plaats Wout Van Aert te kloppen."

In het veld pakte het team met de regenboogtrui de hoofdprijs. Ook op de weg mag het zeker zijn voet zetten naast het team van Jumbo-Visma. "Het openingsweekend was niet goed. Daar moeten we niet flauw over doen. Maar wat volgde kon nauwelijks beter. We hebben op onze manier een mooi voorjaar gereden. Milaan-San Remo en nu dit. Het hoort samen met onze eerste Ronde van Vlaanderen in hetzelfde vakje van de geschiedenis van de ploeg. Als je daarover nadenkt, is dat ongelooflijk; Jammer dat alles van zo snel voorbijgaande aard is.", klinkt het

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit Team Alpecin-Elegant/Deceuninck

Lees, bekijk ook > Mathieu van der Poel wint Paris-Roubaix 2023 klik

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!