Jinse Peeters wil ooit wel eens voorjaarsklassiekers rijden

Jinse Peeters wil ooit wel eens voorjaarsklassiekers rijden

Jinse Peeters eindigde vijftigste in de Scheldeprijs. Op ruim dertig seconden van winnares Lorena Wiebes.

"Voor een wegkoers vind ik het niet erg dat de zon schijnt" gaf Peeters haar mening over de mooie weersomstandigheden waarin de Scheldeprijs werd verreden. "Al kan ik ook wel goed tegen de regen. Vooral in de cross mag het van mij steeds nat zijn. Maar op de weg gebeuren er meer valpartijen als het wegdek glad is. Vandaar dat mijn voorkeur verschilt qua discipline. Als crosser durven we ook wel eens de bochten iets later insnijden. Door het feit dat we iets behendiger zijn. Maar dat wordt in het peloton dan weer niet altijd op prijs gesteld."

De 23-jarige renster zat lang in de voorste gelederen van het peloton. "Tot een tweetal bochten voor het einde zat ik vooraan. Toen viel een renster voor mijen moest ik ook voet aan de grond zetten. Ik kwam nog wel terug aansluiten achteraan het peloton. Maar blijkbaar was het peloton op dat moment in verschillende groepen gescheurd en verloor ik tijd tegenover de eerste groep. Ik had dan ook totaal geen idee rond welke positie ik aankwam."

Als lid van Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini kan Peeters deelnemen aan grotere wegwedstrijden. Zo zou het wel eens kunnen dat we haar in de toekomst ook op de Vlaamse hellingen zien rijden in het voorjaar. "Dat klopt. Als ik wou had ik zelfs dit jaar al kunnen deelnemen aan een Vlaamse voorjaarsklassieker. Ik had echter nood aan wat rust omdat ik het veldritseizoen volledig heb afgemaakt. Dat was een bewuste keuze om in het veld een goed klassement te rijden. Met succes trouwens. Wat niet wegneemt dat ik er wel eens van droom om deel te nemen aan een Ronde Van Vlaanderen. Koersen voor zo'n menigte moet een extra boost geven. Maar dan moet ik mijn winter dus anders inplannen.", aldus Jinse.

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

Info Scheldeprijs klik hier

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!