Shanyl De Schoesitter beleeft kippenvelmomenten

Shanyl De Schoesitter beleeft kippenvelmomenten

Tussen de massa toeschouwers bevond zich zondag in Ouderaarde ook Shanyl De Schoesitter. De Oost-Vlaamse trok grote ogen bij de start van de vrouwen en aan de finishlijn van Vlaanderens Mooiste.

"Het moet toch echt wel ongelooflijk zijn als je aan de Ronde van Vlaanderen kan deelnemen" vertelde Shanyl De Schoesitter. "Aangemoedigd worden door zo'n menigte op Vlaanderens bekendste hellingen lijkt me onbeschrijflijk. Zelfs als toeschouwer kreeg ik zondag al meermaals kippenvel op mijn lijf."

Wie weet komt het ooit zover. De zestienjarige renster heeft in het veld al meermaals haar talent laten zien. En ook in andere wielerdisciplines lijkt ze uit het goede hout gesneden. "In Boezinge had ik zicht op een mooie eindklassering in onze versie van Gent-Wevelgem. Op het moment dat er gespurt werd voor de prijzen zat ik rond de tiende positie. Een massale valpartij deed me echter de das om. Gelukkig zonder al te veel erg. Al zat er dus echt wel veel meer in dan de vijftigste plaats die nu achter mijn naam staat."

(lees verder onder de foto)
BK1_6658 Shanyl.jpg (262 KB)

Ook in het mountainbiken laat het jeugdig talent van Pauwels Sauzen-Bingoal zich opmerken. Zo finishte ze in het kader van de Junior Cup Series al eens dertiende in een mountainbike-wedstrijd te Zwitserland. "Door dit resultaat selecteerde bondscoach Filip Meirhaeghe me ook voor de volgende wedstrijden in Oostenrijk en Duitsland. Maar nu vertoef ik op stage in Stoumont met Belgian Cycling. Je hoort het al. Ik ben niet veel thuis de komende tijd." (lacht)

Dat laatste mag zeker onderstreept worden. Want eens teruggekomen van die mountainbikewedstrijden rest er enkel wat tijd om van koffer te veranderen. "Met de ploeg trekken we binnenkort naar Altea. En ook met Belgian Cycling staat er nog een stage in Frankrijk op het programma. Allemaal in het teken om een goede Ronde van Vlaanderen in onze leeftijdscategorie te kunnen rijden. En hopelijk volgt nadien nog een selectie voor de wereldbeker mountainbike in het Sloveense Nova Mesto."

Eens dat allemaal achter de rug kan De Schoesitter haar lichaam even rust geven. "Dan gaat inderdaad alle aandacht naar mijn examens. Want laat ons wel wezen. De school blijft belangrijk. Net als cyclocross. Want ook daar zal ik met de nodige ambities de komende winter weer aan de start verschijnen. Zonder mezelf al te veel druk op te leggen weliswaar. Maar dat is al wel heel ver vooruit kijken. Laat het ons gewoon stap voor stap nemen en genieten van wat de dag en sport me brengt.", aldus de talentvolle jongedame

Tekst Lieven Verheyen - fotocredits TFoto

 

 




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!