Wout van Aert zegeviert wederom in Harelbeke

Wout van Aert zegeviert wederom in Harelbeke

Wout van Aert heeft voor het tweede jaar op rij de E3 Saxo Classic gewonnen. Hij klopte Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar in een sprint met drie. Het is de eerste seizoenszege voor Van Aert.

Op zowat 80 km van de meet in de E3 Saxo Classic op vrijdag 24 maart plaatste Mathieu van der Poel zijn aanval op de Taaienberg . Wout van Aert liet niet begaan en volgde in zijn spoor. Er vormde zich later een groep van zes, met daarin ook Tadej Pogacar, Nathan Van Hooydonck, Matej Mohoric en Soren Kragh Andersen. Maar op de Paterberg moesten de drie laatstgenoemden de rol lossen Van Aert leek dat ook even te moeten doen, maar hij wist terug aan te sluiten.


Het koptrio bouwde een voorsprong uit tot om en bij de minuut op de eerste achtervolgers en sprintte finaal voor de zege. Daarin toonde Wout van Aert zich de snelste, voor Van der Poel en Pogacar mocht als derde mee op het podium.

"De E3 Saxo Classic is een van de grootste koersen van het voorjaar.", liet Van Aert naderhand optekenen voor Team Jumbo-Visma. "Als je die voor de tweede keer op een rij kan winnen, dan is dat een heerlijk gevoel."

"Om eerlijk te zijn, is de manier waarop bijzonder speciaal voor mij. Het was een intens gevecht, een strijd die deze overwinning voor mij van extra cachet voorziet. Ik mag oprecht trots zijn op mezelf én op de ploeg. Het is prachtig om op dit niveau te koersen tegen zulke sterke jongens. Misschien was ik onderweg niet de beste in koers, maar dat doet voor mij niets af aan deze overwinning. Gelukkig worden de prijzen pas verdeeld aan de meet."

Van Aert dankte ook zijn ploegmaats voor het verzette werk. "Het geeft ontzettend veel vertrouwen dat ik het op deze manier kan afwerken. Dit geeft een heleboel extra kracht en energie richting de komende koersen"

Bron reactie /fotocredit Team Jumbo-Visma/Bram Berkien

Alle info E3 Saxo Classic klik 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!