Marthe Truyen hernam na ziekte in Classic Brugge-De Panne

Marthe Truyen hernam na ziekte in Classic Brugge-De Panne

Een dag na de koers bij de mannen mochten de vrouwen hun Classic Brugge-De Panne afwerken. De Britse Georgi Pfeiffer trok er aan het langste eind. Elisa Balsamo en Lorena Wiebes mochten respectievelijk als tweede en derde mee op het podium. Marthe Truyen hernam na ziekte en werd zestiende.

"Ik denk te mogen stellen dat we met ons team van Fenix-Deceuninck mogen terugblikken op een heel sterke teamprestatie" vertelt Truyen. "In het eerste wedstrijddeel kon ik mijn werk naar behoren opknappen. In het verdere vervolg ontsnapten er dan een tiental rensters met daaronder ploeggenotes Julie De Wilde en Christina Schweinberger. Op dat moment een ideale situatie voor ons. Helaas kwam Julie hard ten val en moest ze de strijd staken. Uiteindelijk bleven er acht koploopsters over. Wat maakte dat wij met onze eerste achtervolgende groep spurtten voor een plek bij de beste tien. In het begin van die spurt zat ik ingesloten. Jammer, want het gevoel over de spurt zelf was best goed."

De 23-jarige Bevelse bevestigt daarmee haar goede vorm. Ook in Le Samyn ging ze tot in de finale mee. Wat haar een mooie achtste plaats opleverde. "Na die wedstrijd werd ik helaas ziek. Het duurde even alvorens ik uitgeziekt was. Oospronkelijk stonden Nokere en Binda ook op mijn programma. Dat ging nu niet door omdat de ploeg geen risico wou nemen. Achteraf gezien een goede keuze.", aldus Marthe

Tekst Lieven Verheyen - archieffoto credit Team Fenix-Deceuninck/Plantur Pura

Info Classic Brugge-De Panne klik

 

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!