Melanie Van Campfort legt nadruk op 't mountainbiken

Melanie Van Campfort legt nadruk op 't mountainbiken

Voorbije zaterdag was Melanie Van Camfort de beste in de mountainbikewedstrijd van Dessel. De renster uit Mol-Sluis won met ruime voorsprong op Rosanne Breugelmans. De overwinning in Dessel brengt Van Campfort ook aan de leiding in het Kampioenschap van Vlaanderen.

"Ik kan zeker met een goed gevoel terugkijken op mijn race" vertelde Melanie Van Campfort na haar succesvolle MTB-wedstrijd in Dessel. "Vrijwel onmiddellijk na het startsignaal nam ik de leiding. Gedurende twee ronden kon Joyce Vanderbeken me gezelschap houden. Kettingproblemen deden haar echter tijd verliezen waardoor ik alleen door moest. Dat bleek echter geen probleem. Mijn voorsprong op de achtervolgsters werd steeds groter. Wat resulteerde in mijn eerste seizoenszege. Het weekend ervoor was ik in Rotem tweede. De start van het mountainbikeseizoen heb ik dus niet gemist. Beide resultaten brengen me ook aan de leiding in de strijd om het Kampioenschap Van Vlaanderen. Het is de bedoeling die leidersplaats zo lang mogelijk vast te houden. Mijn eerstvolgende manche in dat regelmatigheidscriterium is op 10 april in Zonhoven."

Ambities heeft de 21-jarige belofte, die uitkomt voor Arcog-Tormans, zeker. "Toch zeker in het mountainbiken. Mijn droom is om ooit in de voetsporen te treden van Githa Michiels. Maar dat is natuurlijk geen sinecure als je haar staat van verdienste bekijkt. Je zal me dan ook niet horen zeggen dat ik haar palmares ga benaderen."

In het dagelijkse leven werkt Van Campfort als ergotherapeute in het buitengewoon onderwijs te MPI Helix Lommel. "Mijn taak daar bestaat erin om de leerlingen te begeleiden in het schrijven en visualiseren van ruimtelijke oefeningen. Dat doe ik met evenveel passie als het mountainnbiken. De wedstrijden in het veld gebruik ik daarentegen enkel om de conditie op te bouwen. Al wist ik me zowel in Boortmeerbeek (9de) als in Gierle (10de) toch ook daar in de toptien te plaatsen.", aldus Melanie

Melanie credit familie.jpeg (407 KB)

Tekst Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!