Geen Strade Bianche dit jaar voor Wout van Aert

Geen Strade Bianche dit jaar voor Wout van Aert

Wout van Aert gaat komend weekend niet van start in de Strade Bianche. Dat maakte de Jumbo-Vismakopman zelf bekend op de sociale media van zijn team 

Komend weekend staat de tot de verbeelding sprekende wielerwedstrijd Strade Bianche op het programma. Deze stond ook op de planning van Wout van Aert maar de Jumbo-Vismakopman gaat er niet van start. Dat maakte hij bekend via de sociale media van het team.

"Dag allemaal. Ik heb nog nieuws te melden.", klinkt het. "Ik zal komende zaterdag niet aan de start staan van de Strade Bianche. Ik ga mijn debuut op de weg uitstellen naar Tirreno-Adriatico.", luidt het.

"Jammer genoeg ben ik afgelopen weken enkele dagen ziek geweest en toen ik toekwam hier op de Teide in Tenerife. Gelukkig niks al te erg. Na een paar dagen was ik al beter. Maar het heeft wel mijn training een beetje verstoord. Ik heb na enkele dagen rust na het WK veldrijden opnieuw enkele dagen verloren in de opbouw. En toen hebben we beslist dat het beter zou zijn om langer op hoogte te blijven en via de Tirreno hopelijk de laatste stap te kunnen zetten naar de topconditie. We denken dat het niet mogelijk is om op mijn best te zijn in de Strade Bianche .", legt Van Aert de beslissing uit.

Vol goede moed uitkijken

"Ik wil nu eenmaal om te winnen kunnen rijden. Dat zit er op dit moment nog niet in. Ik heb nog eventjes tijd nodig. Het is belangrijk om de plannen af en toe bij te stellen, dat is zoals het gaat. Ik kijk vol goede moed uit naar de Vlaamse klassiekers die er aankomen. Ik kijk er naar uit om mijn fans weer langs de kant van de weg te zien.", aldus Wout van Aert

Fotocredit Bram van Lent 

Alle info over de Strade Bianche klik hier

De Italiaanse rittenkoers Tirreno-Adriatico start op 6 maart en eindigt op 12 maart 2023. Info klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!