Vier op een rij voor Laurens Sweeck

Vier op een rij voor Laurens Sweeck

Winst in de allerlaatste wedstrijd van het veldritseizoen was voor het vierde jaar op rij voor Laurens Sweeck. In een rechtstreeks duel toonde hij zich finaal de betere van Lars van der Haar, die zich nog maar eens tevreden moest stellen met de tweede stek. Niels Vandeputte werd heel knap derde in de Internationale Sluitingsprijs Oostmalle

"Het is de vierde keer op rij dat ik hier win.", wist uiteraard ook Laurens Sweeck. "De combinatie van het zand en de motivatie om het seizoen mooi af te sluiten zal daar niet vreemd aan zijn. Opladen voor deze cross lukt me zeker. Al is de training in de aanloop naar de slotwedstrijd iets minder. Maar dat kan geen kwaad. De conditie verdwijnt niet snel. Ik was trouwens nog in Mallorca geweest en heb daar nog wel wat getraind. Het is niet dat ik niets meer gedaan heb hé."

De renner van Crelan-Fristads kijkt met tevredenheid terug op zijn seizoen. "Op een paar mindere wedstrijden na zat ik quasi steeds bij de top zes. Ik teken meteen om dat ook volgend seizoen te evenaren. Al is dat voor de toekomst. Nu volgt eerst een verdiende vakantie."

OOS_3776 podium heren.jpg (255 KB)

Lars van der Haar toonde zich een waardige runner-up. "Ik heb alles geprobeerd maar kreeg Laurens niet uit het wiel. Voor de zandstrook passeerde hij me dan en maakte geen fout meer. Zodoende zat er niet meer in dan de tweede plaats."

Ook de Nederlander was zeer tevreden over het afgelopen seizoen. "Ik won minder maar reed misschien wel mijn beste seizoen ooit. Regelmatig zag ik een overwinning door pech uit handen glippen. Klagen ga ik zeker niet doen. Drie weken verlof nemen doe ik daarentegen wel.", aldus de Nederlandse kampioen en eindwinnaar van de Superprestige

Fotocredits TFoto - tekst: Lieven Verheyen

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!