Laatste nieuwelingencross in Oostmalle voor Van Looy

Laatste nieuwelingencross in Oostmalle voor Van Looy

Op zondag 26 februari komt er in Oostmalle ook een einde aan het veldritseizoen voor de jeugdcategorieën. Bij de tweedejaarsnieuwelingen verschijnt Stan Van Looy aan de start. De inwoner uit Noorderwijk zal voor het eerst zijn trui van Vlaams Kampioen dragen.

"En tevens ook voor het laatst" lacht Stan Van Looy over het gegeven dat hij in Oostmalle pas voor het eerst zijn trui als Vlaams kampioen kan dragen. "Volgend veldritseizoen ben ik immers junior. Wat maakt dat ik de trui dan niet meer mag aandoen. En omdat we met de ploeg een buitenlandse stage afwerkten kon ik er het voorbije weekend ook niet in rijden. Maar geen getreur. De titel blijft wel op mijn palmares staan hé."

Met een vierde plaats recentelijk in Zelzate bewees Van Looy dat de vorm nog steeds goed is. De titel was op dat moment ook al zo goed als binnen. "Ruim een maand geleden had ik al een grote voorsprong. Ook wel omdat Keano Geens regelmatig een B-cross oversloeg om in het A-circuit aan te treden. Daarom ook dat die trui vanaf dat moment voor mij echt wel een doel was geworden. Ik ben nog maar bezig aan mijn tweede seizoen als veldrijder. En merk toch wel de progressie die ik al heb gemaakt. Het geeft me zeker de hoop om verder door te groeien. En dan zien we wel waar we uitkomen.", aldus een nuchtere jonge kerel.

Vind het eindklassement van de Cycling Vlaanderen Challenge klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!