Fem van Empel verdedigt toch haar leidersplaats in X2O Badkamers Trofee

Fem van Empel verdedigt toch haar leidersplaats in X2O Badkamers Trofee

 

In tegenstelling tot wat vanuit Team Jumbo-Visma eerder werd gecommuniceerd sluit Fem van Empel dan toch haar veldritseizoen niet af met het WK in Hoogerheide van het voorbije weekend. De kersverse wereldkampioene veldrijden zal haar leidersplaats in de X²O Badkamers Trofee verdedigen.

Fem van Empel zal dan toch nog twee wedstrijden rijden, met name de Soudal Krawatencross Lille nu zondag, en de slotmanche van de X2O Badkamers Trofee, de Soudal Brussels Universities Cyclocross op zondag 19 februari. Meteen erna richt ze zich helemaal op het weg- en het mountainebikeseizoen.

Van Empel verdedigt dus ook haar leidersplaats in de X²O Badkamers Trofee. Ze heeft in de tussenstand 1’02” voorsprong op Lucinda Brand en meer dan twee minuten op de derde in de stand, Ceylin Alvarado. Spanning troef dus in de Soudal Ladies Trophy, die pas in Brussel definitief zal beslecht worden. Mooi extraatje voor de Memorial Caroline Pauwels, zoals de elitewedstrijd bij de vrouwen in Brussel herdoopt is ter nagedachtenis van de voormalige VUB-rector die in augustus vorig jaar overleed en een belangrijke pleitbezorger was van een veldrit op de VUB-campus.

Vol voor eindwinst

"Het is supermooi dat ik mijn trui dit seizoen nog kan showen", vertelt Van Empel, die na het WK enkele dagen rust inlaste. "Bij mijn wereldtitel in 2021 bij de beloften was er heel veel aandacht en stond bij mijn thuiskomst heel Sint-Michielsgestel voor mijn deur, maar het frustreerde mij enorm dat ik die regenboogtrui nooit mocht dragen."

De Soudal Krawatencross in Lille zal de eerste wedstrijd zijn waarin ze haar nieuwe outfit aan het publiek kan tonen, al was de regenboogtrui de voorbije dagen nooit ver uit de buurt. "Na mijn wereldtitel heb ik slechts één keer op de fiets gezeten, uiteraard heb ik die training in mijn nieuwe outfit afgewerkt. En thuis hangt er al een ingelijst exemplaar op mijn kamer, naast alle andere truien."

Van Empel schreef na het WK ook al de eindzege in de wereldbeker op haar naam. Daar kan ze straks ook nog de eindzege in de Soudal Ladies Trophy aan toevoegen. In de tussenstand heeft ze een voorsprong van 1:04 op Lucinda Brand "Hoewel ik niet alle wedstrijden heb gereden, sta ik toch aan de leiding. In Lille en Brussel hoop ik die eindzege veilig te stellen.", aldus de wereldkampioene elite dames

Fotocredit TFoto - Bron: Golazo / X2O Badkamers Trofee
Onze acties waarbij we inkomtickets weggeven worden op geen enkele manier gesponsord, ondersteund, ... door en/of zijn geassocieerd met facebook. Facebook is op geen enkele manier verantwoordelijk voor deze acties en uitvoering. Ook twitter niet 

 

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!