Vive Léo

Vive Léo

Hij is eindwinnaar van de Wereldbeker veldrijden bij de junioren heren, greep de Franse, de Europese en nu ook de wereldtitel veldrijden 2023 in zijn categorie > Léo Bisiaux

De start bij de junioren heren op het WK veldrijden in Hoogerheide werd wat ontsierd door een grote valpartij op de achterste rijen. Vooraan het deelnemersveld dook Vaclav Jezek als eerste het veld in. Senna Remijn nam het even over van de Tsjech en hij werd op zijn beurt afgelost door topfavoriet Léo Bisiaux. Met Yordi Corsus en Seppe Van Den Boer had België alvast twee man mee vooraan. Corsus toonde zijn voortreffelijke techniek om over de balkjes te springen en nam daarmee zelfs enkele meters voor. 

In de tweede ronde zagen we de Italiaan Cafueri even de kop van de wedstrijd nemen, maar op het oplopend stuk in het parcours scheidde de Fransman Bisiaux alvast het kaf van het koren. Het zorgde met ook Corsus, Van Den Boer en Senna Remijn voor een viertal aan de leiding van de race. Maar richting de volgende passage aan de meet voerde Bisiaux opnieuw de forcing en trok hij er alleen op uit, bouwde zijn voorsprong uit en soleerde verdiend naar de wereldtitel veldrijden bij de junioren heren.

(lees verder onder de foto)
WK 23 Leo wint credit TFoto.jpg (650 KB)

In het achtervolgend groepje verzette Corsus heel wat werk, met Remijn en Van Den Boer in zijn zog. Remijn koos zijn moment om weg te rijden van de twee Belgen, in de jacht op de koploper, kwam nog dicht, maar slaagde er niet in de aansluiting te maken. De Nederlander wist wel de tweede stek te consolideren.

In de strijd voor de derde medaille haalde Yordi Corsus het finaal. Wies Nuyens was nog sterk teruggekomen, deed meer dan zijn deel van het achtervolgwerk en spurtte mee voor die bronzen medaille, maar de jongeman pakte er net naast.

(lees verder onder de foto)
WK3_9397 podium junioren heren.jpg (299 KB)

"Ik kende een goede voorbereiding met de ploeg in Spanje", vertelde Bisiaux na zijn WK. "Ik voelde geen druk. Ik was klaar om de strijd aan te gaan en dat ging goed. Ik ben heel gelukkig, het is een geweldige dag.", aldus het Frans talent

Vind volledige uitslag/analyse klik hier

Fotocredits TFoto




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!