Vandenberghe kon niet volgens zijn kunnen presteren

Vandenberghe kon niet volgens zijn kunnen presteren

Belgisch kampioen Viktor Vandenberghe kwam pas als vijfentwintigste over de eindstreep. Totaal niet in verhouding met de talenten die de jongen uit Vichte bezit. Er was dan ook een goede reden voor deze uitzonderlijke offday.

"Donderdag werd ik plots ziek" doet Vandenberghe zijn verhaal. "Keelpijn en een verstopte neus waren de symptomen. Een slechtere timing kon niet. Eigenlijk was starten al een overwinning op zich. Daar heb ik echt alles voor gedaan. Een nationale selectie, en dan zeker een voor het WK en in het bijzijn van veertigduizend toeschouwers wou ik echt niet zomaar laten passeren. Ook over het parcours kon ik niet klagen. Maar ja, je droomt van bij het begin van de week nog van veel meer. Al moet ik me er bij neerleggen."

De tweedejaars junior kon het wel relativeren. "Het is de belangrijkste wedstrijd natuurlijk. En ik had het natuurlijk heel graag anders gezien. Maar anderzijds is het ook maar een wedstrijd in de hele rij. De Belgische trui is dan ook veel meer dan een troostprijs.", aldus de West-Vlaming

Vind volledige uitslag/analyse klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!