Na een kettingbreuk brak ook de veer bij Sweeck

Na een kettingbreuk brak ook de veer bij Sweeck

Met een achtste plaats speelde Laurens Sweeck niet echt mee voor de medailles op het WK veldrijden in Hoogerheide. Geen schande natuurlijk. En zoals elke renner had ook Sweeck zijn verhaal.

"Ik raakte zelf moeilijk echt in de wedstrijd" vertelde Laurens Sweeck over zijn WK. "Wout en Mathieu waren al zeer snel vertrokken. Daarachter deden wij nog mee. Met Kuypers en Vanthourenhout ontsnapten er ook landgenoten in de strijd om de derde plaats. Vanaf dan keek iedereen wat om zich heen. Half koers brak bij mij dan de ketting. En daarmee meteen ook mijn veer."

Ondanks het afzien kon Sweeck toch nog wat genieten van de massale opkomst. "Misschien is genieten niet echt het juiste woord. Je zit immers af te zien op de fiets. Anderzijds, ja, het deed wel iets om tussen zo'n menigte te mogen rijden."

Mixed Team Relay

Sweeck maakte deel uit van het Mixed Relay Team. Wat opvalt, is dat de renners die eraan deelnamen met een positief gevoel er op terugblikken. Daar waar analisten en sportleiders een andere mening zijn toegedaan. "Die ronde van vrijdag speelde me vandaag zeker geen parten. En de medaille die ik daar met het team won, staat toch maar mooi op het palmares. Mij hoor je dan zeker niet klagen dat ik er aan heb deelgenomen."

Met overwinning seizoen afsluiten

In tegenstelling tot vele andere collega's blijft Sweeck de volgende crossen ook aanwezig. En met de nodige ambities zo blijkt. "In de klassementen kan ik niet veel meer winnen. Maar een overwinning blijft een overwinning. Ik sluit het seizoen graag mooi af. En daar ga ik dus zeker mijn best voor doen.", aldus Laurens

Vind volledige uitslag/analyse klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

 

 
Zoeken

Kalender

juni 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!