Jamin had met beter resultaat veldritseizoen willen afsluiten

Jamin had met beter resultaat veldritseizoen willen afsluiten

Antoine Jamin reed met het WK veldrijden 2023 voor de junioren zijn laatste cross van dit veldritseizoen. De Waalse jongeman is kritisch voor zichzelf en had met een beter resultaat willen afsluiten. Al heeft hij een bronzen medaille te pakken met de Team Relay.

"Ik kan moeilijk tevreden zijn over mijn wedstrijd van vandaag.", zei Antoine Jamin na zijn WK bij de junioren heren. "Ik was gestart met het doel de eerste tien te halen. Tot aan de derde ronde heb ik erin geloofd dat het ook kon lukken. Ik reed op zeker moment in achtste positie toen ik problemen kreeg toen mijn fietsketting eraf viel. Ik moest die er zelf terug opleggen maar daardoor passeerden me heel wat renners. Dat was voor mij zowel een fysieke als een mentale opdoffer. Van toen af ben ik stelselmatig plaatsen verloren. De benen begonnen ook steeds slechter aan te voelen. Uiteindelijk ben ik als 38ste geëindigd en daar kan ik moeilijk tevreden mee zijn."

(lees verder onder de foto)
WK3_9215 Antoine Jamin.jpg (303 KB)

"Ik zal mij er maar mee troosten dat ik op de Team Relay vrijdag mee voor een bronzen medaille gezorgd heb. Naar verluidt is het de eerste keer dat een Waals renner in het veldrijden een medaille op een WK heeft behaald. Het is een schrale troost maar goed, het is er één. Al had ik me liever vandaag volop in de kijker gereden."

"Dit was mijn laatste cross van het seizoen. Precies ook daarom had ik liever met een mooier resultaat mijn seizoen beëindigd. Het had me een goed gevoel gegeven als ik met een mooi resultaat een punt had kunnen zetten achter deze winter. Jammer dus dat het zo moest eindigen.", aldus een voor zichzelf kritische Antoine Jamin

Vind volledige uitslag/analyse klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!