Van De Putte en Michels zijn tevreden over hun WK

Van De Putte en Michels zijn tevreden over hun WK

Jente Michels en Victor Van De Putte blikken tevreden terug op hun race op het WK veldrijden 2023 bij de beloften heren. Ze finishten respectievelijk als vijfde en als achtste.

"Na twee slechte wereldbekercrossen ben ik blij hier vandaag een goeie wedstrijd te hebben gereden. Ik was vandaag graag zesde geworden en heb daar ook hard voor gestreden maar op het einde waren er een paar Belgen die nog iets meer in de tank hadden dan ik.", was Victor Van De Putte eerlijk in de analyse van zijn prestatie.

"Ik was tevreden dat het is beginnen regenen voor aanvang van de wedstrijd anders had het niet echt een parcours voor mij geweest. Doordat het wat glad was, werd het overal wat oppassen en daardoor lag de omloop mij een pak beter. De organisatie hier verdient overigens een pluim want het was allemaal dik in orde. Heel veilig ook zonder die oversteekplaatsen. En die balken vormden geen enkel probleem.

"Collectief kwamen we als Belgisch team hier heel sterk uit de hoek. We beschikken echt over een superlichting. Ik denk dat we daarom de uitslag van vandaag een beetje moeten relativeren. Er rijden echt enkele heel grote Belgische talenten mee. Als iedereen in de cross blijft, wat de meesten wel gaan doen, ben ik ervan overtuigd dat er een serieuze lichting aankomt en dat is toch enkel maar goed nieuws voor het Belgische veldrijden. Ik rijd nu nog twee crossen dit seizoen en dan is het goed geweest voor mij.", aldus Van De Putte.

(lees verder onder de foto)
WK2_8540 Jente Michels.jpg (166 KB) 

"In het begin liet ik me wat wegdrummen.", wist Jent Michels te vertellen. "Nadien kwam ik wel beter in koers. Tot ik op een cruciaal moment kreeg af te rekenen met een lekke band. Omdat ik het niet meteen doorhad wisselde ik niet van fiets in de materiaalpost."

"Deze vijfde plaats stemt me wel tevreden. Je droomt wel van het podium maar realistisch gezien was de topvijf mijn doelstelling. Het parcours was ook niet echt op mijn lijf geschreven. Van ontgoocheling is dus zeker geen sprake" aldus de renner van Crelan-Fristads."

Volledige uitslag/analyse klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!