Goud en zilver voor tweelingzusjes Holmgren

Goud en zilver voor tweelingzusjes Holmgren

De Canadese tweelingzusjes Isabella en Ava Holmgren winnen goud en zilver op het WK veldrijden 2023 bij de junioren dames. De Française Célia Gery sprintte naar de bronzen medaille in Hoogerheide. Topfavoriete Lauren Molengraaf kwam al vroeg ten val, reed terug naar voor maar kende even later brute pech door lek te rijden.

In de wedstrijd voor de junioren dames op het WK veldrijden 2023 in Hoogerheide zagen we al heel vroeg de favorietes voor de podiumplaatsen vooraan verschijnen. Topfavoriete voor de regenboogtrui, Lauren Molengraaf, nam de koppositie in en leek de verwachtingen te gaan waarmaken. Maar de talentvolle Nederlandse ging in de tweede ronde onderuit en moest zich even herzetten, om vervolgens terug naar voor te rijden. Intussen hadden de Canadese tweelingszusjes Holmgren de leiding genomen. Molengraaf kwam dan wel helemaal terug in beeld voor de prijzen maar reed dan op een bijzonder slecht moment lek, heel ver van de materiaalpost, zakte logischerwijs terug en finishte finaal diep teleurgesteld als 7de.

Isabella Holmgren had het voortouw genomen van het WK veldrijden voor de junioren dames en soleerde gecontroleerd richting de regenboogtrui.

WK 23 Isabella Holmgren wint bij junioren dames.jpg (381 KB)

Haar tweelingzus Ava werd kort achter haar tweede, goed voor het zilver. De Française Célia Gery sprintte sneller dan Federica Venturelli voor het brons.

Canadese dubbelslag

Net als in Baal vergezelde tweelingzus Ava haar zus Isabella Holmgren als tweede op het podium. "Door vorig jaar al enkele keren naar Europese wedstrijden te komen, wisten we welke weg we nog moesten afleggen" zeiden beide zussen in koor. "Deze winter wisten we dan ook waar we specifiek op moesten werken. Dat we nu de allereerste wereldtitel en ook de allereerste zilveren medaille in de geschiedenis van het Canadese veldrijden winnen, maakt ons echt trots."

Isabella kon nauwelijks geloven dat ze de nieuwe wereldkampioene was. "De laatste meters werd ik zeer emotioneel. Het besef iets unieks te hebben, is met geen woorden te beschrijven."

Ook zus Ava liep met een brede glimlach in de mixed zone. "Ik ben zo fier op mijn zus en mezelf. We hebben de prijzen dit jaar ook mooi verdeeld. De nationale titel en eerste wereldbekeroverwinning van ons beiden ging naar mij. De befaamde X20-badkamereend en de wereldtitel is voor Isabella. Of we ook eens op training van shirt gaan wisselen ? Neen hoor, deze trui hoort enkel de wereldkampioene toe. (lacht)

 

 


WK2_8527 podium junioren dames.jpg (316 KB)

Volledige uitslag junioren dames klik hier


Fotocredit TFoto
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

oktober 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!