Fem van Empel verovert wereldtitel veldrijden bij elite dames

Fem van Empel verovert wereldtitel veldrijden bij elite dames

Fem van Empel heeft in Hoogerheide met een hele straffe solo de wereldtitel veldrijden bij de elite dames veroverd. Puck Pieterse en Lucinda Brand flankeerden de Jumbo-Vismarenster op het podium.

WK2_9066 podium elite dames.jpg (353 KB)


De eerste startrij op het WK veldrijden 2023 voor elite dames werd volledige ingenomen door Nederland. Topfavoriete Fem van Empel vertrok goed terwijl Puck Pieterse niet meteen in haar klikpedaal geraakte en al even een inhaalmanoeuvre uit de benen moest schudden. Inge van der Heijden dook als eerste het veld in maar de leiding werd al snel overgenomen door Van Empel, die zich meteen een stuk beter toonde op het hellend stuk.

In de tweede ronde vormde zich even een kopgroepje van vier, met Van Empel, Pieterse, Silvia Persico en Lucinda Brand. Even verder volgde een Nederlands drietal met Alvarado, Betsema en Worst.

Fem toonde zich wederom sterk op dezelfde strook en na het passeren van de balkjes kregen we met Pieterse erbij een vertrouwd duo vooraan. Tot in de vierde ronde bleven voorgenoemde dames enigszins in elkaars buurt, tot Pieterse een schuiver maakte. Van Empel aarzelde niet en zette alleen door. Ze bouwde haar voorsprong verder uit en soleerde met daadkracht richting de regenboogtrui bij de elite dames

(lees verder onder de foto)
WK2_8975 Fem.jpg (185 KB)

“Ik kan nog niet echt geloven dat ik zojuist daadwerkelijk wereldkampioen ben geworden”, zei Van Empel vlak na de finish. “Het is een beetje een emotioneel moment voor me. Van de buitenkant is het vaak lastig om te zien hoeveel energie erin wordt gestopt. Ik ben hier al heel lang mee bezig. Onderweg was het zeker niet altijd gemakkelijk, maar door hard te blijven werken kwam het altijd weer goed. Ik ben mijn familie, de fans en de begeleiding vanuit de ploeg echt enorm dankbaar.”

Last van de schouders

“Als favoriet moet je het altijd nog maar waarmaken. Die rol brengt altijd extra druk met zich mee. Om eerlijk te zijn, valt er nu toch wel een hele grote last van mijn schouders. Ik had vertrouwen in mezelf vandaag. Ik denk dat ik rustig ben gebleven op de momenten dat het moest. Ik heb zo constant mogelijk proberen te rijden. Het was zaak om in het tweede deel van de race de druk op de concurrentie te blijven houden. Dat is denk ik goed gelukt. Ik mag mezelf nu de wereldkampioen noemen, hoe gaaf is dat! Het moet nog even indalen, maar ik ga er zeker van genieten. Dit nemen ze me niet meer af”, aldus een heel gelukkige talentvolle jongedame

Volledige uitslag/analyse klik hier

Fotocredit TFoto - bron reactie: Jumbo-Visma

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!