David Haverdings is alvast klaar voor zijn WK bij de beloften

David Haverdings is alvast klaar voor zijn WK bij de beloften

Bij de beloften heren is het bij de Nederlanders uitkijken naar de prestatie van David Haverdings. De eerstejaars belofte domineerde bij de juniores samen met onze landgenoot Aaron Dockx quasi alle wedstrijden. De overstap naar beloften heeft hij alleszins goed verteerd.

"Ik ben er alvast klaar voor" zegt David Haverdings voorafgaand zijn WK. "Ook de bevolking is er klaar voor. Al denk ik wel dat de Belgische supporters in de meerderheid zijn. Wat niet wegneemt dat ik met een goed gevoel uitkijk naar mijn wedstrijd."

Waterballet op NK

Ook met de vorm van de renner van Baloise Trek Lions zit het goed. Ten bewijze zijn vierde plaats in Hamme. "Toch kon het nog net iets beter. De week voor het Nederlands Kampioenschap lag ik ziek te bed. Dat NK leek trouwens meer op waterballet. Gezien de weersomstandigheden had het niets met veldrijden te maken. Het ziek zijn had tot gevolg dat ik best wel wat krachten verloor. Ik hoop dat de meeste van die verloren krachten ondertussen terug zijn gekomen. Na een periode van rust deze week hoop ik op de alombekende supercompensatie."

Chill

Met welk resultaat zou de 18-jarigeHaverdings tevreden zijn ? "Ik kan in elk geval in tegenstelling tot de voorgaande jaren chill aan de start komen van een WK. Al zal ik mezelf kennende ook wel wat onnodige druk opleggen. Die druk is trouwens nog een werkpunt gezien mijn wedstrijden in de Nederlandse outft. Niet dat ik er zelf veel mee bezig ben. Toch kan ik er niet omheen dat er een verdacht negatief patroon in zit. (lacht) Dat tij hoop ik zaterdag wel eens te keren. Een goede prestatie is belangrijker dan de uitslag op zich.", aldus de talentvolle jongeman

Info over het WK op zaterdag klik hier en voor dat op zondag klik hier

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!