Marion Norbert-Riberolle over Team Relay 'Best wel stresserend'

Marion Norbert-Riberolle over Team Relay 'Best wel stresserend'

Marian Norbert-Riberolle kwam op vrijdag 3 februari 2023 na Antoine Jamin, Julie Brouwers en Joran Wyseure als vierde op de omloop namens België op het WK veldrijden Team Relay.

"Dit onderdeel is best wel stresserend", wist Marion mee te geven na afloop van haar rondje in de Team Relay op het Wk veldrijden in Hoogerheide. "We hebben onderling met de renners en rensters een zeer goede verstandhouding. Ook al spreken we niet allemaal Frans of Nederlands, we kunnen ons toch wel verstaanbaar maken naar elkaar. Als je dan verder in de wedstrijd vordert en uitzicht krijgt op een medaille neemt de spanning toe."

De Crelan-Fristadsrenster mag sinds dit jaar aantreden voor België. Ze ruilde niet zo heel lang terug de Franse voor de Belgische nationaliteit en heeft nu haar vaste stek in Moeskroen. Bij de beloften won ze drie jaar geleden onder Franse vlag nog de wereldtitel in Dübendorf. "Er waren ook vandaag al veel toeschouwers aanwezig. Ook dat maakte het extra leuk. Met deze blauwe trui kreeg ik bijzonder veel aanmoedigingen. En samen met de anderen op het podium staan is echt wel geweldig."

Het maakte de ontgoocheling die Norbert-Riberolle op het BK kende enigszins goed. "Bah, die teleurstelling (Norbert-Riberolle had meermaals met pech af te rekenen) duurde ongeveer anderhalve week. Nadien draaide ik de knop om. Het mocht immers niet te lang in het hoofd blijven hangen. Anders zou ik in het verdere verloop van het seizoen geen mooie resultaten meer kunnen boeken. En dat is die tegenslag me ook niet waard. Winst in Otegem was trouwens het beste middel om me er over te zetten."

Bij Crelan-Fristads is Norbert-Riberolle ploeggenote van Sanne Cant. Het boegbeeld van het Belgische damesveldrijden dat dit weekend ontbreekt. "Voor mij is het ook raar om hier zonder Sanne te rijden. Doorheen mijn crossperiode was ze altijd een belangrijk figuur. Ook om een groep samen te houden. Logisch dus dat ik haar hier toch ook mis.", aldus de sympathieke dame

Xaydee Van Sinaey en Laurens Sweeck kwamen in actie na het rondje van Marion. Het Belgisch team pakte een verdienstelijke bronzen medaille. Nederland was een maat te sterk en greep de wereldtitel ( zie hier) . Groot-Brittannië was goed voor het zilver.


Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

Info over het WK op zaterdag klik hier en voor dat op zondag klik hier
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

maart 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!