Julie Brouwers pakt samen met Belgische ploeg de eerste medaille op 't WK

Julie Brouwers pakt samen met Belgische ploeg de eerste medaille op 't WK

Voor Julie Brouwers kon 2023 niet mooier starten. Na haar Belgische titel bij de beloften in Lokeren won ze nu brons in de Team Relay op het WK in Hoogerheide. Tegen torenhoog favoriet Nederland was niets te beginnen. Voor de zilveren medaille moesten onze landgenoten nipt de duimen leggen tegen Groot-Brittannië.

"Lastig, echt lastig" was de reactie van Julie Brouwers meteen na haar aankomst in de Team Relay op het WK veldrijden in Hoogerheide "De eerste bloedsmaak van het weekend is meteen naar boven gekomen. Je gaat van bij het begin helemaal tot op de limiet. En dat probeer je de hele ronde vol te houden. Na één ronde zit je werk er immers op en is het aan de andere om volle gas te geven. Ik kan niet meer doen dan wat ik nu heb gebracht. De vorm is dus best wel aanwezig. Wat de individuele wedstriijd zondag zal worden kan ik niet op voorhand zeggen. We zullen wel zien."

Iedere ploeg was vrij om zijn startorde te kiezen. Zo opteerden de Britten als enige land om met een dame (Zoe Bäckstedt) te starten. "De beslissing over onze pickorde lag volledig bij bondscoach Sven Vanthourenhout. We hebben daar zelf geen inspraak in gekregen.", zei de Olmense jongedame.

De kans dat de belofte van De Ceuster-Bonache CX individueel een medaille kan oogsten op een WK is klein. "Net daarom koester ik deze bronzen medaille. Deze bloemen en medaille zijn leuk en nemen ze me nooit meer af. Zonder de val van Laurens zat er misschien nog niet iets meer in. Maar dat hoort bij de sport."

Na haar titel op het BK is dit meteen een tweede succes voor de twintigjarige renster. "Moeilijk om kiezen maar ik zet de Belgische titel toch nog net op de eerste plaats. Temeer het om een individuele prestatie gaat. Toch geniet ik hier ook echt wel van. Als renster en renner kom je niet vaak in de mogelijkheid om een echte ploegprestatie te leveren.", klinkt het.

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

Nederland heeft het WK veldrijden Team Relay in Hoogerheide gewonnen, voor Groot-Brittannië en België (zie hier)

Info over het WK op zaterdag klik hier en voor dat op zondag klik hier


 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!