Cameron Mason mikt op een top 10 in Hoogerheide

Cameron Mason mikt op een top 10 in Hoogerheide

Door de afwezigheid van titelveredediger Tom Pidcock rust de Britse hoop in Hoogerheide op Cameron Mason bij de elite heren. Al beseft de renner van het Trinity Racing Team maar al te goed dat de regenboogtrui opnieuw naar Groot-Brittanië brengen zo goed als onmogelijk is. "Ik kan puur voor mezelf rijden. En hoop dan ook op een plaats in de toptien. Dat zou een mooi slot zijn van een goed seizoen."

De op 18 augustus 2000 in Linlithgow (Schotland) geboren renner heeft dit seizoen best wel een opmerkelijke stap voorwaarts gezet. "Daar ben ik inderdaad tevreden over. Met quasi telkens een toptien resultaat ben ik bezig aan een zeer constant seizoen. Dat is ook mijn doel. Niet enkel op een specifiek parcours uitschieters hebben maar op elk soort omlopen net onder de absolute toppers mijn plaats vinden."

De stijl van de tweeëntwintigjarige verschilt van deze van de meeste Belgische rijders. "Vooral in de bochten is het verschil goed te zien. Daar verlies ik nog veel snelheid tegenover hen. Daarom ook dat het voor mij makkelijker is om alleen te rijden dan in een groep. Qua snelheid moet ik op de rechte stukken zeker niet onderdoen. Integendeel zelfs.", klinkt het

Op de generale repetitie in Hamme vorige week kwam Mason als zesde over de meet. "Ik deed al vrij vroeg een zware inspanning met terug te komen nadat ik door een val van Lars Van der Haar tot stilstand werd gedwongen. Maar met een zesde plaats kon ik wel leven. Nu is het alle focus op het WK."

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

Info over het WK op zaterdag klik hier en voor dat op zondag klik hier

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!