Wout van Aert stoomt zich klaar voor de titelstrijd

Wout van Aert stoomt zich klaar voor de titelstrijd

Komend weekend staat het WK veldrijden 2023 in Hoogerheide op de veldritkalender. Wout van Aert hoopt alvast om zijn veldritseizoen met de wereldtitel te kunnen afsluiten en de Jumbo-Vismarenner is er ook helemaal klaar voor om de strijd aan te gaan.

Wout van Aert heeft goede herinneringen aan de plaats waar het WK veldrijden 2023 doorgaat, met name in Hoogerheide. “Het is altijd leuk om terug te keren naar een plek waar je mooie resultaten hebt behaald”, doelen op zijn wereldtitel bij de beloften in 2014. “In Hoogerheide is altijd alles tot in de puntjes geregeld, dus het is tof om daar een wereldkampioenschap te rijden. Het weer zal beslissen hoe het parcours er komend weekend bij zal liggen. Meestal is het redelijk recht-toe-recht-aan. Ik heb Hoogerheide echter al in veel verschillende hoedanigheden gezien. Het kan voor mij een voordeel zijn als het modderig is en er wat loopstroken ontstaan. Ik hoop vooral dat er komend weekend veel mensen komen kijken.”

Aan motivatie geen gebrek om een vierde wereldtitel bij elite heren aan zijn palmares toe te kunnen voegen. Drie jaar op rij mocht hij immers de regenboogtrui al aantrekken op het hoogste WK-schavotje, met name in 2016, 2017 en 2018. “Ik ben ambitieus en zou het heel mooi vinden om de regenboogtrui weer eens te dragen. Het is lang geleden. Ik heb een goede laatste test achter de rug in Hamme. Voorafgaand aan die cross heb ik nog een aantal pittige trainingen afgewerkt, waardoor ik wat vermoeid aan de start verscheen. Mijn trainingen zijn in aanloop naar het WK wel zo aangepast dat ik zo fris mogelijk ben in Hoogerheide. Het extra procentje hoop ik te krijgen door goed te rusten en me klaar te stomen voor zondag. Ik weet al een paar weken dat ik in goede vorm ben, dus dat is positief. Ik denk dat ik een goede kans maak en ben klaar om de strijd aan te gaan.”, aldus Wout van Aert.

Jumbo-Visma heeft ook bij de elite dames een grote kans om de wereldtitel veldrijden binnen te halen, met Fem van Empel. Kijk en luister naar een reactie na afloop van de Flandriencross in Hamme van het Nederlands talent klik hier

Fotocredit Bram van Lent - bron reactie: Jumbo-Visma

Info over het WK op zaterdag klik hier en voor dat op zondag klik hier




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!