Van der Poel solo naar winst in Frankrijk

Van der Poel solo naar winst in Frankrijk

Mathieu van der Poel heeft met zijn solo naar de zege in Frankrijk getoond klaar te zijn voor het WK veldrijden dat er volgende week aankomt. Laurens Sweeck zette zijn eindzege in de Wereldbeker glans bij door als tweede te finishen in de slotmanche in Besançon. Joris Nieuwenhuis ziet zijn inspanningen beloond met een podiumplaats, als derde.

Besancon 23 credit Yefrifotos podium heren elite.jpeg (842 KB)

Mathieu van der Poel nam dan wel de kopstart in de slotmanche van de Wereldbeker in Besançon maar positioneerde zich vervolgens enkele rondjes iets meer naar achteren. Zo kregen we onder andere de Franse kampioen Venturini aan de leiding, alsook Joris Nieuwenhuis en Kevin Kuhn.

Toen Eli Iserbyt in de vierde ronde naar voor reed en het tempo verhoogde, liet Van der Poel niet begaan en schudde hij zelf een enorme versnelling uit de benen op een hellend stuk. Niemand kon hem volgen en de Alpecin-Deceuninckkopman bouwde zijn voorsprong uit om te soleren naar de zege op Franse bodem.

Achter hem werd het wel nog spannend, voor de overige podiumplaatsen. In de voorlaatste ronde maakten nog negen renners daar kans op: Clement Venturini, Michael Boros, Gerben Kuypers, Kevin Kuhn, Ryan Kamp, Niels Vandeputte, Laurens Sweeck, Joris Nieuwenhuis en Iserbyt. Deze laatste leek in slotronde met een nieuwe versnelling de tweede plek te kunnen pakken maar werd bijgebeend door Sweeck en kende ook materiaalpech. De eindwinnaar van de Wereldbeker finishte als tweede en Joris Nieuwenhuis wist de derde stek in te palmen.

"Op zo een snel parcours is dat het beste dat je kan doen.", legde Van der Poel uit over zijn aanval op het steilere stuk. "Ik was blij dat ik meteen een mooi kloofje had en dan was het mijn eigen tempo rijden tot aan de meet.", aldus Mathieu, die blij is met het goed gevoel richting het WK. "50-50", klinkt het qua inschatting van zijn kans om de titel de veroveren in Hoogerheide. Komende week staan nog enkele intensieve korte trainingen op het programma en rust.

Uitslagen Besançon en eindklassementen klik

Fotocredit Yefrifotos




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!