Puck Pieterse triomfeert ook in Besançon

Puck Pieterse triomfeert ook in Besançon

Puck Pieterse heeft ook de slotmanche van de World Cup Cyclocross 2022-2023 op haar naam geschreven, in Besançon. Teamgenotes Annemarie Worst en Inge van der Heijden flankeerden hun landgenote op het podium

Zoals zo vaak dook Marie Schreiber in de wedstrijd bij de dames op de kop van het deelnemersveld de weide in. De Luxemburgse werd gevolgd door Puck Pieterse, Annemarie Worst, Blanka Vas, Zoe Bäckstedt, ... Nog in de eerste ronde nam topfavoriete Pieterse de leiding over maar ging ook de ketting er af bij de talentvolle jongedame. Het nam even tijd om het euvel terug in orde te krijgen maar al in de volgende ronde verscheen Puck opnieuw vooraan de race. Nog een rondje later, nog voor half cross, versnelde ze na de passage over een MTB-stukje. Enkel Inge van der Heijden kon heel even volgen, maar al gauw soleerde Pieterse richting de overwinning. 

In het verder verloop van de wedstrijd vormden teamgenotes Worst en Van der Heijden een duo achter de leidster. Niet ver achter deze dames volgde de jonge Zoe Bäckstedt. De Britse finishte ook als vierde en voor haar palmde Annemarie de tweede plaats in en dus werd Inge van der Heijden derde.

Besancon 23 credit Yefrifotos podium dames.jpeg (868 KB)

Pieterse won al de Wereldbeker in Overijse, Hulst en Val di Sole en toonde in Frankrijk dat het goed zit met de vorm richting het WK volgende week. "Ik had een goed gevoel vandaag.", vertelde Puck na afloop. "Een beetje pech in de eerste ronde met de ketting. Misschien wilde ik te snel terug naar voor, het koste wel veel energie."

Wat er de komende dagen dan op de planning staat. "Rustig trainen, misschien wat crosstrainingen, maar vooral goed uitrusten richting het WK", aldus de talentvolle jongedame en mede topfavoriete voor de wereldtitel bij de elite dames in Hoogerheide.

Uitslagen Besançon en eindklassementen klik

Fotocredits Yefrifotos




Zoeken

Kalender

mei 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!