Ingmar Uytdewilligen presteert knap tussen de profs in Hamme

Ingmar Uytdewilligen presteert knap tussen de profs in Hamme

Ingmar Uytdewilligen mag terugblikken op een mooie race in Hamme. De niet-prof kwam als dertiende over de streep. Volledig terecht dat de renner uit Berendrecht ons met een tevreden gevoel na afloop te woord stond.

"Als je in een A-cross als B-rijder bij de beste vijftien kan finishen heb je het goed gedaan" was de reactie van Uytdewilligen na zijn cross in de Flandriencross in Hamme. "Ik hoopte op een iets droger parcours. Maar aan de materiaalpost was dat klaarblijkelijk niet het geval. In de eerste ronde bleef ik ook nog eens steken. Dat kostte me een resem plaatsen."

Op zich al een prestatie dat de renner van Athletes for Hope, het team van Marc Herremans, niet gedubbeld werd door Wout Van Aert. "Als hij deelneemt is het inderdaad hopen dat je kan uitrijden. Tijdens de wedstrijd ben je daar niet echt mee bezig. Het komt er gewoon op aan om zo snel mogelijk te fietsen. Al kijk je bij de passages aan de meet wel even hoeveel het verlies per ronde was."

In de B-crossen maakt Uytdewilligen steeds kans op winst. Zo won hij vorig weekend nog op de sneeuw in Gierle. Zo'n scenario is in de A-crossen niet mogelijk natuurlijk. "Daarom dat de afwisseling zo leuk is. Meedoen om te winnen is altijd leuk. Ook al zijn het B-crossen. Anderzijds, hier dertiende eindigen schat ik ook best hoog in. Daar haal ik evenveel voldoening uit. Zeker omdat het me ook nog eens UCI-punten oplevert. Maar ook bij de B-crossen amuseer ik me echt. Zo kijk ik nu al uit naar Maldegem volgende zondag. Dat spreekt niet zo aan als het WK in Hoogerheide maar zal ook best een aangename wedstrijd worden."

Tekts Lieven Verheyen - Fotocredit Bram van Lent

 

 
Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!