Velofollies 2024

Toon Heirbaut blaast dit seizoen warm en koud tegelijk

Toon Heirbaut blaast dit seizoen warm en koud tegelijk

Met een tweede plaats in Zonnebeke en de overwinning in Gierle kan Toon Heirbaut terugblikken op een geslaagd weekend. Vooral de tweede plaats in Zonnebeke deed de Oostvlaming veel deugd.

"Gezien de verschillende ondergronden waren beide koersen niet met mekaar te vergelijken" vertelde Heirbaut. "Zo moesten we zondag op een ongewone ondergrond rijden. Sneeuw en ijs zijn voor ons immers onbekende factoren. Het was dan ook niet eenvoudig om de juiste bandenkeuze te maken. Op uitzondering van Sil de Brauwere (winnaar in Zonnebeke) waren de tegenstanders wel dezelfde. Wat maakt dat de overwinning zondag niet tegen de minsten was."

Het seizoen van de renner uit Wachtebeke kan je in twee delen opsplitsen. "In de B-crossen haal ik steeds een zeer goed niveau. Verschillende overwinningen zijn daarvan het bewijs. In de A-crossen daarentegen haal ik zelden het gewenste niveau. De tweede plaats in Zonnebeke was dan ook een uitzondering. Vooral frappant is dat ik in A-crossen op ruime afstand finish van renners die ik in B-crossen makkelijk achter mij laat. Ik weet niet echt waar het aan ligt. Misschien aan wat stress. Maar dan vooral in het onderbewuste, denk ik dan."

De 17-jarige is qua gestalte niet echt bevoordeeld. "Ik moet mijn groeischeut nog krijgen. Volgens prognoses ga ik nog een achttal centimeter groeien. Echt ongerust maak ik me er dus niet over. Al is het dus logisch dat ik op de zware ondergronden niet echt op het voorplan kan treden. Ten bewijze ook Lokeren vorig weekend waar ik pas als tweeëntwingste over de meet kwam."

Heirbaut komt uit voor het Starbikes-Bert Containers team. "Ik apprecieer enorm wat het team allemaal doet. Ondersteuning en begeleiding zijn er zeker dik in orde. Hopelijk mag ik nog lang deel van dit team uitmaken.", aldus Toon

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits Bram van Lent


 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

december 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!