Brent Lippens kan val op 't BK al wat relativeren

Brent Lippens kan val op 't BK al wat relativeren

Het zal je maar overkomen. Dan ben je het hele seizoen dominant en net op het BK kom je meteen na de start ten val. In die mate zelfs dat van verder rijden geen sprake was. Eerstejaars nieuweling Brent Lippens maakte het in Lokeren mee.

"Al in de tweede bocht smakte ik zo hard tegen de grond dat zelfs een beentje van mijn neus gebroken was" doet Lippens zijn verhaal over dat bewuste BK in Lokeren "Er zat niets anders in dan met veel frustraties huiswaarts te keren. Gelukkig koelde die frustratie onderweg al wat. Eens thuis ben ik ondanks de breuk een tweetal uren gaan rondrijden. Niet echt trainen, maar vooral losrijden om de zinnen wat te verzetten. Terug thuisgekomen had ik de knop omgedraaid en ging de blik meteen vooruit naar de volgende wedstrijden."

Antwoorden met de pedalen

De renner van Starbikes-Bert Containers hield woord. Zowel in Zonnebeke (zaterdag) als Gierle (zondag) overklaste hij de rest van het peloton. "Dat noemen ze antwoorden met de pedalen hé. Weet je wat me nog het meeste pijn deed na afloop van het BK ? Dat ik moest lezen dat de winnaar zichzelf de beste van het hele pak voelde. Ik heb gewoon de kans niet gekregen om te laten zien hoe goed ik was. Maar oké, het is voorbij. Ik kan er niets meer aan veranderen. Alleen moest ik dit gezegd zijnde toch even kwijt."

De sneeuw en ijspiste die de crossers zondag in Gierle voor de wielen kregen, waren wedstrijdomstandigheden die we in België niet echt gewoon zijn. Toch voelde de 14-jarige zich meteen in zijn sas. "Achteraf gezien was het best een leuke ervaring om op het witte tapijt te kunnen fietsen. Ook de kou viel nog best mee. Ik reed zelfs in korte broek. En als ik dan toch even kou leek te krijgen, gaf ik mezelf de opdracht even wat harder te trappen." (lacht)

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit Bram van Lent

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!