Van der Poel wint de Wereldbekermanche in Benidorm

Van der Poel wint de Wereldbekermanche in Benidorm

Mathieu van der Poel heeft de Wereldbekerwedstrijd in Benidorm gewonnen. Hij wist Wout van Aert achter zich te houden in de spurt voor de zege. Eli Iserbyt reed een sterke race en kwam als derde over de meet. Laurens Sweeck finishte als vierde en is zeker van eindwinst in de World Cup Cyclocross 2022-2023

WB Benidorm 23 credit Ethan podium  heren.jpeg (828 KB)

Mathieu van der Poel liet er in Benidorm geen gras over groeien en nam de kopstart. Wout van Aert, die bij de start wat werd opgehouden door Lars van der Haar die uit zijn klikpedaal schoot, maakte dat goed op de lange klim. Maar al meteen versnelde Tom Pidcock en hij kwam even alleen aan de leiding. Kevin Kuhn en Mathieu van der Poel waren de eerste achtervolgers en iets verder volgden Eli Iserbyt, Wout van Aert en Laurens Sweeck. In de tweede ronde kregen we vijf man vooraan. Sweeck, die ietsje later de aansluiting maakte, positioneerde zich in de volgende ronde op de kop. Kuhn zou de rol moeten lossen vooraan de wedstrijd. 

Mathieu van der Poel reed vlot door de zandstrook en nam zo voorsprong op zijn metgezellen. Van Aert dichtte het kloofje en Iserbyt en Sweeck deden dat ook, maar iets later. Dit zou zich nog eens herhalen en er kwamen nog versnellingen van Wout van Aert, onder andere op de klim, maar uiteindelijk viel het weer wat stil en bleven de vier tot in de slotronde in elkaars buurt. De wereldkampioen veldrijden kwam ook nog even naar voor maar zakte dan wel terug.

Richting het absolute slot werd het een duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert, met een pittige sprint richting de meet. Van der Poel kon na de passage over de balkjes van op de kop aanzetten en wist Van Aert achter zich te houden

De Alpecin-Deceuninckkopman heeft net een stage achter de rug en is daar duidelijk goed uit gekomen "Ik kon vooral weer diep gaan.", zei Mathieu. "Dat was ook nodig om Wout te kloppen."

In de slotronde koos de winnaar zijn moment "Daar heb ik op gefocust, op die balken. Dan is ’t moeilijk om er weer voorbij te geraken . ’t is ook een korte sprint.", aldus Van der Poel, die lovend was voor de cross in Benidorm "De sfeer was indrukwekkend", klinkt het.


Fotocredits Ethan Glading




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!