Valpartij kan Mathias De Keersmaeker niet van een 2de plaats weerhouden

Valpartij kan Mathias De Keersmaeker niet van een 2de plaats weerhouden

Mathias De Keersmaeker mocht als tweede mee op het podium bij de tweedejaars nieuwelingen. De renner uit Hove kwam bij het ingaan van de laatste ronde nochtans nog ten val.

De zege bij de 2de jaars nieuwelingen op het BK veldrijden in Lokeren was weggelegd voor Arthur Van Den Boer. Voor de tweede plaats werd het finaal nog even spannend, toen Mathias De Keersmaeker nog een tuimelperte maakte.

"Gelukkig wist ik me van die val nog te herstellen. De achterstand met Mats Vanden Eynde was niet echt groot. Vlak voor de laatste brug had ik hem terug ingelopen en op de brug wist ik hem te passeren. Deze tweede plaats stemt me zeker tevreden."

Toch zullen we De Keersmaeker niet meer in het veld zien crossen dit seizoen. "Ik ga nu even rusten om me nadien voor te bereiden op het komende mountainbikeseizoen. Ook daar wil ik er weer staan.", aldus de jongeman.

Ook Mats Vanden Eynde zag zijn inspanningen beloond

Mats Vanden Eynde leek in de laatste ronde naar de tweede plaats af te stevenen. In de slotfase werd hij echter gegrepen door De Keersmaeker en moest de renner van Young Cycling Demer & Dijle zich tevreden stellen met brons.

"Jammer, maar eigenlijk een correcte weergave van het seizoen en de wedstrijd" was de afgelopen vrijdag zestien jaar geworden Betekomnaar eerlijk in zijn analyse. "Door een val van De Keersmaeker kreeg ik een goede kans op het zilver. Maar hij was te sterk en wist me nog te remonteren. Meer dan de derde plaats was dus echt niet mogelijk."

Net als De Keersmaeker finishte hij op ruime achterstand van winnaar Arthur Van Den Boer. "Ongelooflijk hoe snel hij kan fietsen. We hadden beiden niet de beste loting maar dat heeft totaal niets met het eindresultaat te maken. Arthur is nu eenmaal een rastalent.", aldus Mats

Uitslagen klik

Tekst Lieven Verheyen - Fototcredit TFoto

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!