Fleur Moors fietst soeverein naar 'Goud'

Fleur Moors fietst soeverein naar 'Goud'

Bij de juniores dames op het BK veldrijden in Lokeren op zaterdag 14 januari stond er geen maat op Fleur Moors. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal won met ruime voorsprong.

“Deze overwinning is ook de verdienste van trainer Tom De Kort” bleef Fleur Moors bescheiden na het behalen van de Belgische kampioenentitel bij de junioren dames. “Hij nam ruim de tijd om samen met mij het parcours te gaan verkennen. Dat gaf me veel vertrouwen. Ook in mijn evolutie als renster heeft hij een grote verdienste.”

Die evolutie is best opmerkelijk. Nog maar twee seizoenen geleden was er van de renster Moors nog geen sprake. “Oorspronkelijk speelde ik handbal. Corona stak daar echter een stokje voor. Na een kennismaking via school met het fietsen was ik vertrokken met deze sport. En hier sta ik dan met deze trui.”

In Lokeren was er een opvallend grote delegatie Bocholtse supporters meegekomen. “Dat doet me natuurlijk enorm veel deugd. Het is fijn om te zien en te horen. Het gaf me extra motivatie om de titel te pakken. Extra druk hierdoor ? Nee, dat heb ik absoluut zo niet ervaren. Net zo min als ik me laat gek maken door het feit dat men me soms ziet als opvolgster van Sanne Cant. Van haar niveau ben ik echt nog heel ver verwijderd. Om maar te zwijgen van haar palmares. Laat mij me maar rustig groeien en zien waar ik uiteindelijk terecht kom.”, aldus de talentvolle jongedame uit Bocholt.

(lees verder onder de foto)
BK1_6658 Shanyl.jpg (262 KB)

Shanyl De Schoesitter pakt vlak bij huis een medaille

Ook Shanyl De Schoesitter, teamgenote van Fleur Moors, kon na afloop alleen maar lachen. Logisch, de eerstejaarsjuniore mocht als derde mee op het podium.

“En dan nog zo dicht bij de woonplaats” aldus de Waasmunsterse. “De derde plaats was ook mijn verwachting. Ik heb dus geen enkele reden om ontgoocheld te zijn.”

De renster zelf ondervond nauwelijks hinder van de barre weersomstandigheden. “Voor de toeschouwers zullen dit inderdaad geen ideale omstandigheden geweest zijn. Maar ikzelf heb er niet de minste hinder van ondervonden. Integendeel, ik geniet echt van fietsen in deze omstandigheden. Al zou ik waarschijnlijk wel anders praten als ik mijn fiets achteraf zelf moest poetsen. (lacht)

De Schoesitter bleef als enige een tijd in het spoor van winnares en ploeggenote bij Pauwels Sauzen-Bingoal Fleur Moors. “Fleur volgen betekende ook best wel diep gaan. Dat tempo volhouden was niet mogelijk. Nadat ik haar moest laten gaan nam ik bewust tijd om wat te herstellen. Ik besefte dat nog eens meegaan met Lore De Schepper die me inhaalde me helemaal zou opblazen.”

Daarbij kwam nog eens een extra tegenstander voor de Oostvlaamse. “Plots kreeg ik te maken met een aangedampte bril. Ik zag werkelijk niets meer. Ik besloot dan ook om hem af te zetten. Het duurde even alvorens ik iemand bekend langs de kant zag staan. Gelukkig dook plots een tante op en kon ik de bril weggooien. Vanaf dat moment kon de focus ook weer helemaal op de wedstrijd.” (lacht)

(lees verder onder de foto)
BK1_6675 podium junioren dames.jpg (315 KB)

Lore De Schepper zeer blij met haar tweede plaats

“Ik wist op voorhand dat er al heel veel zou moeten gebeuren mocht Fleur Moors geklopt worden” zei Lore De Schepper na de podiumceremonie. “Met de tweede plaats ben ik dan ook zeer blij. Gewoontegetrouw duurde het even alvorens ik in het goede ritme kwam. Eens ik plaatsen begon te winnen wist ik dat ik goed en wel vertrokken was.”

Het parcours maakte het er voor de rensters niet makkelijk op. “Ik had woensdag al in het snuitje dat het een zware wedstrijd zou worden. De regen en de modder gaven me alleen maar gelijk. Al hoor je mij niet klagen. Deze omloop past beter bij mij dan een snellere.”

Ondanks het wegwielrennen belangrijker is voor de Bonheidse, die de kleuren van AG Insurance NXTG vertegenwoordigt, wil ze de cross ook niet minimaliseren. “Het veld neemt eveneens een prominente rol in. Omdat ik het zo graag doe vooral. Met de bond vertrekken we nu op stage richting de wedstrijd in Benidorm. Als ik geselecteerd wordt voor het WK zal ik dat ook nog rijden. Pas nadien gaat de focus dan op het wegseizoen.”, aldus Lore

Vierde plaats smaakt zuur bij Lore Sas

“Als je voor een podiumplaats naar hier komt en je moet toegeven dat de vierde plaats het hoogst haalbare is, smaakt dat zuur” analyseerde Lore Sas achteraf.

De Vosselaarse die uitkomt voor Acrog Tormans beseft dat vooral haar eerste wedstrijddeel beter moest. “De start was echt niet goed. Vraag me niet waarom. Overal kreeg ik te maken met pechmomentjes en werd de kloof met de rensters voor mij geslagen.”

Het tweede deel van haar race kon niet meer voor een podiumplaats zorgen. “In dat deel maakte ik weinig fouten. Ik lette toen echt wel op mijn techniek om niet nog meer achterstand op te lopen. Dat lukte, en ik kwam ook nog wel dichter bij de derde plaats van Shanyl De Schoesitter. Maar ze inlopen zat er echt niet meer in.”, aldus Sas.

 


Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto


Uitslagen klik hier

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!