Timo Kielich is helemaal terug op het toneel

Timo Kielich is helemaal terug op het toneel

In tegenstelling tot de wedstrijd van Mol, Loenhout en Baal wist Timo Kielich in Koksijde (12de) en Zonhoven (11de) net geen toptien plaats te veroveren. Jammer, al is de Limburger vooral blij weer helemaal terug op het toneel te zijn.

"In Zonhoven deed ik inderdaad opnieuw mee voor een plaats bij de beste tien" blikt Kielich terug op de laatst gereden wedstrijd. "Op het einde was het bobijntje echter helemaal af. Wat maakte dat ik Kevin Kuhn en Corne Van Kessel niet meer kon bijhouden. Als inwoner van Alken kom ik hier regelmatig trainen. De vernieuwde omloop kon me trouwens ook bekoren."

Het geeft de renner van Crelan-Fristads wel vertrouwen richting komend weekend. "De vorm is aanwezig. En ik zal er ook een betere startpositie hebben. Graag zou ik me dan binnen de eerste vijf nestelen. In principe wordt het BK mijn laatste crosswedstrijd dit seizoen. Als de bondscoach me selecteert voor het wereldkampioenschap ga ik alles eens rustig bekijken. Maar dan wel met het wegseizoen in het achterhoofd. Dat primeert voor mij nog steeds. Veel nadelen zal een Wk wel niet hebben. Ik heb voldoende voorbereiding op het wegseizoen om dat er eventueel nog bij te nemen."

De vooruitgang die de 23-jarige Kielich dit jaar maakt is opmerkelijk. Hij zit bijna terug op het niveau dat hij had voor zijn zware knieblessure. "Van september 2021 tot december 2021 was fietsen door de knieblessure onmogelijk. Wat maakt dat ik me ook in de volgende maanden niet kon tonen bij gebrek aan conditie. Het vergde zelfs in het voorjaar nog veel tijd om terug op de rails te geraken. Maar dat ligt nu achter mij. Het voornaamste is dat het weer goed gekomen is.", luidt het terecht

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredit TFoto

Timo Kielich op Veldritkrant klik hier

Info BK op zondag klik

 

 




Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!