Fleur Moors hoopt tegen zaterdag volledig genezen te zijn

Fleur Moors hoopt tegen zaterdag volledig genezen te zijn

Voor Fleur Moors duurde de wedstrijd in Zonhoven het voorbije weekend net een ronde te lang. Tot dan reed ze steevast in tweede positie. De naweeën van het griepvirus zorgden echter voor een terugval. Tegen zaterdag, voor het BK, hoopt ze volledig genezen te zijn. "De Belgische titel zou het forfait van Namen toch wel een beetje goed maken", zegt de talentvolle jongedame

"Het griepvirus heeft bij ons in het gezin lelijk huisgehouden" vertelde Moors na afloop van de wedstrijd in Zonhoven. "Zo was moeder in de Kuil afwezig omdat ze de volgende was in het rijtje. Het is wel balen. In deze periode wil niemand ziek worden. Al is het wel zo dat het beter in de week naar Zonhoven gebeurde dan vlak voor het BK. De terugval in de laatste ronde lijkt me te wijten aan het feit dat de conditie wat aangetast is. Gevolg daarvan was dat ik even over mijn toeren ging en viel in de Kuil. Desondanks ben ik best wel blij met mijn prestatie."

Ook van het crossen in eigen provincie genoot de Limburgse. "Bocholt ligt nauwelijks een half uurtje van Zonhoven. Wat maakt dat er toch wel wat extra supporters waren komen kijken naar mij. Het is fijn om dat als renster te mogen ervaren."

De 17-jarige, die uitkomt voor het team van Jurgen Mettepenningen, wordt aanzien als een groot talent. Logisch dus dat ze door iedereen naar voren wordt geschoven als de te kloppen renster op het BK in Lokeren bij de junioren dames. "Op mijn beste niveau moet de titel inderdaad mogelijk zijn. Maar ik ga het vel niet verkopen voor de beer geschoten is. Er zijn meerdere goede kandidaten in onze categorie. Ik verwacht sowieso een mooie strijd op een parcours dat voor mij op dit moment (nvdr van het interview) nog niet echt gekend is. Het zou in elk geval mijn last minute afwezigheid van het EK in Namen (Moors viel tijdens de laatste training) enigszins goedmaken."

Tekst Lieven Verheyen - Fotocredits TFoto

Info BK op zaterdag klik hier

ZON_5222 Fleur Moors.jpg (328 KB)

 

 
Zoeken

Sport Vlaanderen 2023

Kalender

februari 2023<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Geen enkele cross missen? Klik HIER om de kalender aan jouw persoonlijke agenda toe te voegen!